Esports 22/08/2012

Joaquim 'Purito' Rodríguez ja és el nou líder de la Vuelta a Espanya

Albert Rabadan
2 min
Joaquim Purito Rodríguez, el nou líder de la Vuelta.

BARCELONA.Només quatre dies ha trigat Joaquim Purito Rodríguez a col·locar-se com a líder de la Vuelta a Espanya. La tercera volta de tres setmanes de la temporada ha apostat per un començament explosiu, amb dues arribades en altura la primera setmana que han servit per seleccionar els homes més forts de la general tot just començar.

El català, un dels ciclistes més regulars de la temporada, ja havia vestit de líder al Giro d'Itàlia -una prova en què va acabar segon-, de manera que el mallot vermell serà la segona peça de líder d'una gran volta que lluirà aquest any.

El de Katiuixa, amb tot, ha arribat al lideratge sense guanyar cap etapa, al contrari del que havia aconseguit l'any anterior. De fet, el Purito encara es lamentava ahir, després de saber que encapçalaria la general, de l'oportunitat d'alçar els braços que va perdre el dia anterior quan va deixar de pedalar a pocs metres de la meta del santuari d'Arrate, ja que creia que era el guanyador. "Ahir [per abans-d'ahir] va ser un dia que em marcarà, no tant pel que es pugui dir sinó per mi mateix", va explicar als micròfons de TVE.

Polèmica per una caiguda

Però l'home que el va superar, el murcià Alejandro Valverde, va perdre el mallot de líder enmig d'una gran polèmica. En el terreny pla anterior a una nova arribada en altura a l'estació de Valdezcaray, l'equip Sky va forçar la creació de ventalls pel fort vent lateral amb el català Juan Antonio Flecha al capdavall, cosa que va acabar amb una caiguda en què el mateix Valverde es va veure implicat.

La resta de companys d'equip de Chris Froome -l'únic, juntament amb Nicolas Roche, capaç de seguir els nous atacs que Alberto Contador va llançar, sense cap conseqüència quant a diferències- van esforçar-se a aconseguir que no tornés a entrar al grup. Aquest gest des de Movistar es va qualificar d'antiesportiu, però va afavorir la nova situació a la classificació general en una etapa que es va endur el fugat Simon Clarke.

stats