05/06/2012

John Terry divideix Anglaterra

2 min
Terry i Anton Ferdinand durant el partit en què suposadament el capità del Chelsea va insultar el germà de Rio Ferdinand pel seu color de la pell.

El 23 d'octubre del 2011 el Queens' Park Rangers i el Chelsea jugaven un derbi de l'oest de Londres. Més de set mesos després, el partit encara no ha acabat. Va ser aquest dia quan John Terry va encarar-se amb el jugador del QPR Anton Ferdinand i suposadament el va insultar ficant-se amb el seu color de pell: Ferdinand és negre. I també és el germà del capità del Manchester United, Rio Ferdinand.

Des d'aquell dia Anglaterra té un problema, ja que la seva parella de centrals titulars a la selecció era precisament Terry i Rio Ferdinand, dos homes que no es parlen des d'aquell dia: Rio Ferdinand ha defensat el seu germà en un cas que va començar quan va aparèixer un vídeo a la xarxa que sembla que demostra que Terry va proferir insults racistes. El cas va provocar que la policia obrís una investigació i Terry va ser citat per un jutge. A la primera vista, al febrer, el jugador no va fer acte de presència i el seu advocat va afirmar que era innocent. Anton Ferdinand no va denunciar mai Terry, però està obligat a formar part del cas i ha deixat clar que sí que va rebre aquests insults. I el jutge, després d'estudiar el calendari dels futbolistes, ha organitzat un judici la setmana del 9 de juliol, en què jugadors del Chelsea seran citats a declarar. Tot, just després de l'Eurocopa.

John Terry podria rebre una important multa per aquests insults, però a escala esportiva caldria veure si una sentència judicial en contra provoca una reacció de la Federació. De moment ja ha perdut la condició de capità d'Anglaterra, una capitania que ha passat a Steven Gerrard. Però la polèmica no s'atura. El nou seleccionador anglès, Roy Hodgson, es va veure forçat a escollir entre Terry i Rio Ferdinand. I en una de les seves primers decisions en el càrrec, va optar per seleccionar John Terry, ja que ha jugat més partits i arriba amb més ritme a l'Eurocopa. "Si no convoquem Ferdinand és només per una raó esportiva. No ha jugat gaires partits últimament i no té el mateix ritme de competició que els altres seleccionats", va dir llavors. I de fet, Rio Ferdinand s'ha perdut alguns partits del tram final de temporada per una lesió, però ha jugat 38 partits oficials i dos amistosos des del final de la lliga. Malgrat tot, Ferdinand va acceptar quedar-se fora de la llista.

Però aquest dissabte el nou central titular anglès, Gary Cahill, es va lesionar durant un amistós, cosa que va obligar Hodgson a convocar un altre defensa. I ha cridat el jove Martin Kelly (Liverpool), que ha jugat tot just 22 partits a Primera en tota la seva carrera. Ferdinand aquest cop no va callar, i al seu Twitter va escriure: "Quins motius?", en referència a les explicacions de Hodgson sobre per què no convoca el jugador, de 33 anys, que ha defensat 81 cops la samarreta anglesa. Hodgson ha escollit Terry. Un home que aviat afrontarà un judici en què és acusat de racisme però que abans defensarà l'honor d'un país dividit per culpa seva.

stats