GIRONA FC

Jonathan Soriano: “No em van haver de convèncer per venir al Girona”

El davanter català, que signa per una temporada, ha sigut presentat a Montilivi

Per si el Girona no tingués prou recursos ofensius, dissabte va anunciar el fitxatge de Jonathan Soriano, que signa per una temporada amb opció a una més i completa una parcel·la atacant de luxe per tractar-se d’un conjunt de la Segona Divisió. “No em van haver de convèncer per venir a Montilivi. Vull ajudar, competir i posar-li les coses difícils a Unzué”, ha assegurat el català, que torna a casa després de diferents experiències a l’estranger. L'última, a l’Aràbia Saudita amb l’Al-Hilal, amb qui va poder rescindir per arribar lliure a l’entitat gironina.

L’opció de compra per Soriano és obligatòria en cas d’ascens a Primera. Si l’equip no puja, hi ha unes variables que també podrien fer possible veure’l dos anys vestint de blanc-i-vermell. “Sé el que és jugar a Segona, i torno per recuperar un nivell de qualitat i sentir-me important”, ha valorat el davanter, que físicament es troba bé. “Només em falta agafar una mica el ritme de l’equip, però estic preparat per posar-m’hi”. Preguntat per Stuani, no creu que existeixi cap mena d’incompatibilitat. Els bons, sempre s’entenen. “El que ha fet aquí té molt mèrit, i que hagi decidit quedar-se... Se li ha d’agrair el compromís que demostra. Tots dos ens haurem d’adaptar, entre nosaltres i amb l’equip. Al final, però, voldrem el mateix que tothom: que el Girona guanyi”.

Un vell desig de Cárcel

El director esportiu blanc-i-vermell ha confessat que Soriano, com molts dels fitxatges d’aquest estiu, ja havia estat a punt de fitxar pel Girona en el passat. “Els seus números parlen per ell, a tots els clubs pels quals ha jugat ha sigut protagonista”, ha dit Cárcel, que ha reconegut que l’aposta pel català no tenia res a veure amb la continuïtat de Stuani. “El volia de totes les maneres, però s’havien de donar una sèrie de requisits. Tots els davanters que tenim són compatibles i ens aporten gol, que és el més important. Al final, a tothom se’l mesura pel rendiment”. El fet que l’uruguaià es perdi els partits fixats en les finestres de seleccions –a Segona, a diferència de Primera, la Lliga no s’atura–, ha tingut pes a l’hora de construir la plantilla. “Ho tenim tot en compte, sí. Crec que hem elevat una mica el nivell golejador; ja no parlo només dels davanters, perquè homes com Gallar i Saiz també n’han de marcar”, ha finalitzat.