MOTOCICLISME
Esports 10/07/2012

Marc Márquez pilotarà una Honda oficial l'any vinent

D.r. Jover
1 min
Marc Márquez celebrant el seu triomf a Alemanya.

BARCELONA.El pilot català de Moto2 Marc Márquez pilotarà una moto oficial d'Honda la temporada vinent i serà el substitut de Casey Stoner, que ha decidit retirar-se a final de temporada, a la marca japonesa. L'actual líder de Moto2, segons va avançar ahir el programa El club de la mitjanit , de Catalunya Ràdio, serà el company de Pedrosa.

Una de les claus per entendre el salt de Marc Márquez a MotoGP la temporada vinent és que després del Gran Premi d'Holanda, a Assen, els equips van eliminar de cara a la pròxima temporada l'anomenada llei antinovell. Aquesta llei no permetia que un pilot que acabava d'ascendir de categoria pogués optar a una moto oficial de fàbrica perquè abans havia de passar un any en un equip satèl·lit per seguir amb l'aprenentatge, com per exemple ha fet aquesta temporada el pilot alemany Stefan Bradl.

El cerverí Marc Márquez, de 19 anys, serà el company de Dani Pedrosa a Honda la temporada que ve i formaran la millor parella catalana de pilots de la graella, una situació històrica. Ara només queda que Pedrosa signi la renovació per a dues o més temporades, i tot indica que l'equip japonès ho farà oficial a la cursa d'aquest cap de setmana al circuit de Mugello (Itàlia).

Márquez, doncs, té un gran repte abans d'agafar una Honda: guanyar el Mundial de Moto2 que se li va escapar l'any passat abans de fer el gran salt.

stats