GIRONA FC

Jordi Calavera: “Jugador per jugador, gaudim d'una plantilla increïble”

El nou lateral del Girona ha parlat obertament de pujar a Primera en la seva presentació

A Jordi Calavera, presentat avui com a nou futbolista del Girona, tampoc l’espanta el repte d’intentar recuperar la Primera Divisió perduda. “Ens hem de centrar en el dia a dia i anar partit a partit, competint al cent per cent. La Segona Divisió és molt complicada però no veig l’ascens com una pressió afegida. Pujar és un al·licient perquè tenim equip de sobres per aconseguir-ho. Tothom estarà pendent de nosaltres, som el rival a batre”, ha assegurat el lateral dret català, que arriba en forma de cessió procedent de l’Eibar. Fins i tot va viatjar a Albacete la setmana passada, tot i que no va arribar a debutar. “He fet la pretemporada sencera i tinc ritme, estic disposat a ajudar en el que faci falta. Si cal a la banda esquerra, a l’esquerra”. Calavera serà competència directa de Pablo Maffeo. “És un grandíssim futbolista, aprendrem l’un de l’altre. Si em toca jugar, jugaré, i quan no em toqui, donaré suport, perquè això és un col·lectiu i l’objectiu és que tots assolim l’èxit final”.

En el seu últim any, les lesions només el van deixar disputar un minut a la Lliga i set a la Copa. “Gairebé no vaig aixecar el cap, vinc aquí disposat a recuperar el Jordi d’abans. No penso desaprofitar l’oportunitat”, ha explicat, i ha reivindicat les qualitats d’una plantilla que tan sols ha pogut sumar un punt en les dues jornades disputades fins ara. “Els inicis no són senzills. A més, hi ha una dita que diu que les coses no són com comencen, sinó com acaben. Jugador per jugador, gaudim d’una plantilla increïble. Estem aprenent els automatismes i, de mica en mica, s’anirà veient el gran equip que som”.

Quique Cárcel s’ha mostrat satisfet amb la nova incorporació. “Reuneix les característiques específiques que exigeix la posició de lateral i de carriler. Es mou bé en posicions ofensives, té un físic privilegiat i és molt complet. A l’Sporting ja va demostrar que podia ser important”, ha reconegut el director esportiu blanc-i-vermell, que ha recordat la necessitat de comptar amb un bon fons d’armari perquè “sempre passen coses al llarg d’una temporada tan llarga”. ¿Arribarà algú més a la banda esquerra? “Tenim la posició ben coberta, perquè comptem amb Mojica i Aday, però tots dos van passar un últim curs complicat. Si apareix alguna cosa de mercat, ho estudiarem, però estic content amb la plantilla”. Cárcel està desitjant que arribi el 2 de setembre, la data límit del mercat d’estiu. “S’està fent molt llarg, però ja queda poc”, ha confessat, abans de dir que també cal començar a sumar de tres en tres. “És evident que hem de tenir bons resultats, perquè així tothom veurà que estem fent les coses bé”, ha finalitzat.