Barça

Jordi Farré: "Obrirem l'Assemblea als socis, són el nostre principal jugador"

El precandidat a la presidència del Barça ha destacat el pes dels socis del club. "Que vingui a l'Assemblea qui de veritat té interès en la gestió del club", ha explicat

Per a Jordi Farré, "tornar la propietat" als socis del Barça és l'eix principal del programa social que defensa la seva candidatura. "Hem creat un projecte encaminat a recuperar la propietat real al soci, aquest ha de ser el nostre principal jugador". Farré ha posat èmfasi en dotar als socis poders com ara una major activitat a l'Assemblea, que estarà oberta "a aquells qui tinguin un interès real. No pot ser que es faci un sorteig. Fixarem un nombre d'unes 3.000 o 4.000 places, i qui n'estigui interessat, s'apuntarà", ha explicat, puntualitzant que vol que aquest sigui l'òrgan principal del club, i que els socis que en formin part "podran prendre decisions juntament amb la Junta".

Més propostes

Farré també ha subratllat la importància de crear una grada d'animació. "Volem que participi el màxim nombre de gent possible, i tindrà l'aprovació dels Mossos, ells tindran l'última paraula", ha apuntat el precandidat, que ha assegurat que té iniciat un projecte capaç de solventar els problemes amb els quals es va trobar l'anterior Junta Directiva. "Tenim una persona amb experiència per a organitzar esdeveniments així, i farem ús de les noves tecnologies, com sistemes dactilars o de lectura de retina". Així mateix, Farré ha deixat clar que la gestió d'aquesta grada d'animació serà totalment interna: "No volem subcontractar. El projecte serà del Barça i el liderarà el Barça. 

Un altre dels eixos del programa social de la candidatura 'Som gent normal' és crear una agència de viatges pròpia. "Volem aconseguir preus interessants, per a Berlín vam trobar opcions un 30 i 40% més assequibles", ha defensat, alhora que proposa "premiar als que més s'impliquin, que tinguin facilitats als desplaçaments". 

El vot electrònic també ha estat un altre dels punts comentats pel precandidat. "L'implantarem. Permetria augmentar molt la participació, i que els socis poguessin votar i anar a la platja", ha explicat, recordant que Catalunya "és un lloc pioner en l'ús d'aquesta tecnologia".

Abonaments nominals

"Els abonaments només han de permetre l'entrada al camp als abonats", ha indicat Farré, que ha defensat que els mateixos abonats hauran de presentar el carnet d'identitat juntament amb l'abonament a l'hora d'entrar al Camp Nou. Malgrat això, el precandidat ha matisat que a través d'una eina web es podrà realitzar un tràmit per a cedir aquests abonaments per a partits puntuals a amics o familiars. 

D'altra banda, ha defensat l'entrada de nous socis. "El Barça és un club mundial, i tothom que ho vulgui podrà ser soci. No limitarem l'accés, a no ser que veiem fets sense explicació com l'entrada massiva d'aficionats d'un país estranger com Xina", ha comentat. 

Relacions amb FIFA i UEFA

El precandidat s'ha mostrat crític amb les relacions institucionals entre el club i organismes com la FIFA o la UEFA, i ha avançat que "volem potenciar les relacions amb aquests organismes. Tenim una persona que hi està molt ben posicionada, amb molts anys d'experiència. Moltes de les coses que ens han passat s'haurien pogut evitar amb un bon representant". Farré, però, ha evitat mencionar el nom fins que no passi el tall de les signatures. Malgrat tot, ha explicat que "estem treballant amb dues persones, però encara no ens hem acabat de decidir".

L'Espai Barça

"Ens costa molt trobar els 200 milions que diuen que tenim guardats en fons propis per l'Espai Barça", ha comentat, destacant que aquest serà un altre aspecte cabdal de la seva candidatura. Un projecte que Farré ha descrit "de passat, present i futur". Les referències al passat passen per "crear un passeig de la fama amb referències als principals mites del club. Ara només hi ha un record a Kubala", mentre que les presents són "una auditoria sobre aquest projecte per saber on estem", i les futures, "un projecte d'estadi intel·ligent, adaptat a les noves tecnologies".  

La figura d'Abidal 

Farré també s'ha referit a la presència d'Éric Abidal a la candidatura de Joan Laporta. "No vam parlar amb ell. Crec que representa una figura amb uns valors molt clars, però pensem que el nostre projecte esportiu és molt més interessant que Abidal. No és el nostre nom, però estem encantats que estigui en el nostre entorn", ha exposat. 

Més continguts de