ESPANYOL
Esports 09/04/2012

L'Espanyol plora la mort del cantant Josep Guardiola, soci del club i autor de la música de l'himne del 1975

El cantant Josep Guardiola ha mort a Barcelona als 81 anys. Guardiola era soci de l'Espanyol i el 1975 va escriure la música de l'himne, del qual cantava les estrofes en català

Toni Padilla
2 min

BarcelonaJosep Guardiola, nascut a Barcelona el 1930, va ser un cantant, saxofonista i violinista d'èxit durant els anys 50 i 60. Guardiola, que va participar a Eurovisió, era aficionat de l'Espanyol des que va veure un Espanyol-Barça de Copa de la temporada 1939/40, partit que van guanyar els blanc-i-blaus.

Guardiola, home molt estimat al club, va viure moltes anècdotes pel fet de compartir nom amb el tècnic del Barça, amb qui va coincidir en diferents ocasions. Un cop, segons explicava a 'Mundo Deportivo', un taxista no el volia portar perquè estava esperant el jugador del Barça. Guardiola va explicar sempre anècdotes de futbol, com l'amistat amb Kubala o el dia que tornava de cantar a Eurovisió, el 1963, i al vol Madrid-Barcelona va coincidir amb la plantilla del Barça, que li feia broma afirmant que amb un perico a bord potser no arribaven a destí. L'Espanyol ja ha fet públic el seu condol per la mort del cantant.

L'himne del 1975

El 1975, el president Manuel Meler li va demanar que fes la música de l'himne que es preparava en honor dels 75 anys de l'Espanyol. Guardiola la va escriure juntament amb el periodista Ricardo Pastor –autor de la lletra– i cantava una estrofa en català. L'himne, cantat en castellà i català, va ser oficial fins al 1983. La lletra era aquesta (Guardiola cantava en solitari les estrofes en català):

Somos espanyolistas,

siempre unidos estamos,

confiados y optimistas,

bien dispuestos a luchar.

Somos entre los grandes,

siempre el más modesto.

Nos corresponde este puesto

y orgullosos debemos estar.

L'encís de Sarrià

amb força ens ha unit,

i baix un mateix crit,

plegats i eufòrics seguirem.

I sempre els colors blanc-i-blaus

els defendrem amb fúria,

com en Roger de Llúria

pel món amb glòria els va portar.

Somos espanyolistas,

siempre unidos estamos,

confiados y optimistas,

bien dispuestos a luchar.

Somos entre los grandes,

siempre el más modesto.

Nos corresponde este puesto

y orgullosos debemos estar.

stats