GIRONA FC

Juan Carlos Unzué: “El Girona ha de tenir unes senyes d’identitat clares”

El tècnic navarrès ha fet balanç dels primers dies de la pretemporada blanc-i-vermella

“Estem traient suc de la pretemporada i aprofitant-la. Ara el que toca és reforçar el que estem fent bé i rectificar els errors. Per interioritzar tots els conceptes, cal posar-hi hores de feina. Entrenar al màxim nivell, físicament i mentalment, ens situarà on volem ser. Ja vaig dir als futbolistes que estiguin preparats, perquè rebran molta informació i això exigeix una atenció elevada”, explica Juan Carlos Unzué, que ha fet balanç de les primeres setmanes a la banqueta d’un Girona que s’ha posat com a únic objectiu tornar a la Primera Divisió. De fet, el futur del tècnic navarrès en depèn, perquè va signar per un curs amb opció a dos més condicionats a assolir l’ascens en el primer intent. “Tenim un vestidor madur, la majoria de futbolistes han viscut tota mena de situacions i ja saben el que necessiten. Esperem recuperar alguns detalls, que ells associen a l’època en què van gaudir de més èxit, i és això el que intentarem fer”. La lesió de Valery, que estarà fora de combat un mínim de sis mesos, és la pitjor notícia de l’estiu. “És greu i important, ens trastoca una mica els plans. Però això és part del dia a dia i l’esperarem amb moltes ganes. Segur que amb la seva fortalesa i capacitat mental, tornarà ràpidament al nostre costat”.

¿Com vol Unzué que sigui el seu Girona? “Hem de tenir unes senyes d’identitat clares, dominar la major part d’aspectes del joc per ser indetectables i saber jugar el partit que ens convingui més. Aquest procés no el farem ni en quinze dies ni en vint. Tot requereix el seu temps, i els partits ens serveixen per comprovar l’eficàcia del nostre comportament. Ens està anant fantàsticament, de veritat”, presumeix el tercer inquilí de Montilivi en els últims tres anys, després de Pablo Machín –que va ser el seu segon a Sòria- i Eusebio Sacristán. El balanç de resultats dels quatre amistosos jugats fins ara és de tres victòries (2-1 contra l’Al-Arabi i el Bournemouth i 0-2 contra el Derby County) i una derrota (3-2 amb el Leeds). Unzué, però, no en fa gaire cas, perquè ara és el moment de polir els recursos futbolístics i no de fixar-se en si es guanya o es perd. “En certs moments som agressius i incòmodes, i anem bé amb la pressió alta. Potser en el replegament ens costa una mica més, perquè per exemple contra el Derby County ens vam enfonsar massa. Però millor que aquests defectes es vegin ara, així tindrem temps de treballar-los”.

Feina als despatxos

Juan Carlos Martín, Maffeo, Diamanka, Jairo Izquierdo, Samu Saiz i Marc Gual –amb permís de Sebas Coris– són les incorporacions d’un Girona que espera més cares noves. “Vull enviar un missatge de calma, perquè arribaran tres o quatre fitxatges i el que no podem fer és perdre la paciència. L’ideal seria tenir a tota la plantilla a disposició des del primer dia, però actualment és impensable perquè el mercat està tot l’estiu obert. Vindran en el moment adequat, n’estic segur; i quan arribin ens ajudaran a ser millors”, ha afegit Unzué, que està en constant comunicació amb la cúpula esportiva. “Estem d’acord en tot, i tinc plena confiança en la feina de Quique Cárcel i el seu equip de treball, perquè coneixen els jugadors de la categoria molt millor que jo. El fil conductor és Juan Carlos Moreno, que fa quatre dies era a la secretaria tècnica i ara completa el cos tècnic”. Els pròxims dies s’espera que arribi un central i un parell de jugadors al mig del camp de perfil defensiu, perquè la intenció d’Unzué és doblar totes les posicions.

El Girona també està pendent de les possibles baixes, que n’hi haurà. Pedro Porro, que té l’interès del València i del Sevilla; Cristhian Stuani, que el club vol retenir com sigui; i Yassine Bounou, que ha demanat abandonar l’entitat, són tres dels candidats a marxar i deixarien un important traspàs als comptes del club. Seydou Doumbia és el quart nom sobre la taula. “La idea és que hi hagi el mínim de sortides possibles. El club està fent un esforç molt gran per mantenir el bloc, però segur que hi haurà incertesa fins a l’últim dia de mercat. L’equip, però, amb independència de qui l’acabi completant, serà molt competitiu”, diu Unzué, que també tindrà feina a decidir el futur de la dotzena de joves del filial que estan en la dinàmica del primer equip. La majoria hauran de buscar un nou destí. El tècnic del Girona està satisfet amb l’actitud mostrada: “Molts no els coneixia i m’han sorprès positivament. S’han guanyat la meva confiança”.

El suport de Montilivi

Sobre el paper de l’afició amb el retorn a Segona, Unzué ha recalcat que “tindrà un paper clau”. “M’han comentat que les renovacions dels abonaments van per molt bon camí, i me n'alegro molt, perquè significa que el club està fent les coses bé. L’abonat del Girona ja ha fet la seva part, ara ens toca a nosaltres convèncer-los que estaran orgullosos de ser d’aquest equip. Independentment de la categoria, han demostrat fidelitat i lleialtat, i els necessitarem durant la Lliga. És fàcil estar al costat dels jugadors quan tot és bonic, però segur que hi estaran quan les coses no vagin tan bé, perquè ens tocarà viure moments difícils. Si els volem superar, haurem d’estar junts”, ha conclòs.

Més continguts de