BARÇA
Esports 28/12/2011

Jugar a futbol sobre una bona base

Natalia Arroyo
2 min
UNA CATIFA VERDA  La gespa del Camp Nou oferia ahir aquest aspecte a l'espera de ser replantada.

La millor gespa perquè el Barça de Guardiola pugui fer el seu joc ràpid a un o dos tocs es portarà d'Alemanya i tindrà una durada limitada: s'instal·larà de matinada després del partit de vuitens de Copa contra l'Osasuna (4 de gener, 22 h) i durarà fins a la primavera. Aleshores i si és necessari, es replantarà una gespa nova procedent de Bordeus (França), que és la mateixa que hi ha ara, fins que torni a arribar el fred i es torni a canviar.

Fer dos canvis de gespa cada any és la solució que han trobat un grup d'experts després d'estudiar l'estat del terreny de joc del Camp Nou, que començava a no ser tan perfecte com exigeixen els futbolistes. La gespa francesa no tolera bé les baixes temperatures i per això s'anirà a buscar a un altre proveïdor una gespa alemanya, més fiable quan fa fred, per aguantar els propers mesos. Quan arribi la calor i si s'escau, tornarà a fer-se el canvi per garantir que l'estadi tingui sempre una catifa verda perquè els pilotaires del Barça puguin fer el seu futbol.

L'any passat en aquestes dates van ser molts els jugadors del primer equip que es van queixar de "bots irregulars", com Villa, trossos que s'aixecaven amb massa facilitat, com Alves, i d'una pilota que circulava "com si fos un conill", va descriure Busquets. Guardiola també va fer arribar el seu descontentament al club, que va replantar la gespa del Camp Nou al juliol i, de passada, també la del Miniestadi.

El Barça s'anticiparà al problema i ha programat el canvi de superfície ara a l'hivern, abans no empitjori. Eudald Morera, el gerent de RoyalVerd, l'empresa que porta la gespa de Bordeus, va confirmar la procedència del nou verd d'una altra empresa però va voler ser fidel a "l'hermetisme absolut" que ha imposat el club en aquesta qüestió, que l'entitat reconeix que és "essencial".

stats