Esports 30/07/2019

Keylor Navas salva el Madrid d’una altra golejada

Desfeta dels blancs contra el Tottenham (0-1)

Xavi Hernández Navarro
Navas atrapant una pilota en el partit amistós que el Madrid va jugar ahir contra el Tottenham.

BarcelonaTercera derrota en quatre partits del Reial Madrid a la pretemporada. A Munic, on participa en l’Audi Cup, l’equip blanc va perdre ahir davant del Tottenham de Mauricio Pochettino per 0-1. L’equip blanc continua sense trobar el seu joc i acusa la falta de gol que ja va notar el curs passat a causa de la sortida de Cristiano Ronaldo, ídol actual al Juventus, i de la irregularitat de Gareth Bale, que enguany ja no entra als plans de Zinedine Zidane.

El preparador del Madrid va sortir amb un onze que podria ser perfectament el titular a l’estrena de la Lliga, amb la defensa tricampiona d’Europa (Carvajal, Varane, Ramos i Marcelo), Toni Kroos i Luka Modric comandant el mig del camp, Eden Hazard entre línies i la punta d’atac per a Karim Benzema. Zidane tenia ganes de veure la seva primera unitat competint contra el subcampió d’Europa i va tornar a comprovar que haurà de suar per fer que la seva proposta rutlli. De fet, si el marcador va acabar així de curt va ser gràcies a Keylor Navas, titular per davant de Thibaut Courtois després que el belga sortís escaldat del derbi de pretemporada contra l’Atlètic de Madrid (3-7). El porter tico, transferible sota criteri de Florentino Pérez, va salvar els seus companys de tornar a caure golejats. Sis parades de mèrit seves van evitar un estrip mentre feia reviure el vell debat sota pals.

L’únic intent del Tottenham que va tocar la xarxa per dins el va signar el golejador Harry Kane. Al minut 21, després de dues bones intervencions de Navas, l’atacant anglès va aprofitar una assistència a l’espai de Marcelo -sí, de Marcelo- per encarar sol el porter, fer-lo caure de madur i picar-li la pilota amb qualitat. Kane va ser murri seguint una jugada en què el lateral del Madrid va seleccionar malament l’esforç de córrer per evitar un servei de banda. El remei va ser pitjor que la malaltia. El brasiler va tocar la bola massa fort, Ramos no la va controlar i Kane, sempre atent, va pensar: “A bodes em convides!”

El davanter britànic va estar a punt de repetir en una altra arribada del Tottenham, que va maximitzar, sobretot a la primera part, un domini aclaparador al mig del camp brindat per la prometedora barreja entre el físic ben coordinat de Ndombélé i la classe amb fonaments d’Eriksen. En aquesta ocasió, però, Keylor va respondre fent-se gran davant de Kane, que va fer anar de bòlit Ramos i Varane. A l’espera de Militao, la parella de centrals del Madrid està clarament “de pretemporada”, com bé va admetre el mateix capità blanc després del 3-7 a Nova York.

Bons minuts de Kubo

A la segona part les forces es van igualar. En jugades aïllades, el Madrid va tenir oportunitats per empatar el partit. La més clara als peus de Benzema, que es va fabricar un xut des de la frontal que va marxar fora per poc. També ho va provar Hazard, però l’ex del Chelsea encara està lent de moviments i la defensa del Tottenham, que el coneix bé de la Premier, li va taponar els xuts. Més àgils es van mostrar, al tram final, Parrott, que va enviar al pal el que hauria sigut el 0-2, i Take Kubo, que va tenir 10 minuts molt interessants. L’ex del Barça, molt elèctric, va exigir Lloris amb un llançament des de fora del l’àrea i poc després va engaltar una volea llunyana que va marxar per poc. Si Zidane vol consolar-se, que repari en el talent japonès.