ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 09/02/2018

Kilian Jornet torna per la porta gran

Menys de quatre mesos després de ser operat a les espatlles es penja la primera medalla d’or

T.p.
Kilian Jornet competeix per primer cop en tres mesos i acaba quart a la cursa individual

BarcelonaKilian Jornet continua sorprenent. Tres mesos i mig després de ser operat a les espatlles, l’atleta i esquiador català va guanyar la cursa vertical de la quarta prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya a la localitat francesa de Puy Saint Vincent. En categoria femenina, la catalana Clàudia Galicia va acabar tercera per darrere d’Axelle Mollaret i Victoria Kreuzer.

Kilian Jornet ja havia aconseguit la quarta posició, dijous, a la cursa individual de la Copa del Món, prova guanyada per l’italià Robert Antonioli, en la que va ser la seva reaparició tres mesos i mig després de l’operació. Si dijous va quedar a pocs segons del podi, divendres va manar des del començament la cursa vertical, demostrant estar en un bon nivell de forma malgrat no haver competit els últims mesos. Si inicialment es va parlar de mig any sense competir després de ser operat, de fet en menys de quatre mesos Jornet ja es va posar els esquís amb encert i triomf a la cursa vertical. “Ha sigut una bona tornada després d’aquests tres mesos. Aquesta prova era per valorar les sensacions i m’he trobat molt bé”, va dir Jornet després de creuar la línia d’arribada, situada al Parc Nacional dels Écrins, i superar en la classificació el suís Werner Marti i l’italià Michele Boscacci. La cursa va començar al centre de la vila de Puy Saint Vincent, amb un ascens molt dur, de menys d’un quilòmetre però amb un gran desnivell.

L’atleta, esquiador i alpinista va patir una caiguda el juliol del 2017 en la prestigiosa cursa Hard Rock 100, a Colorado (Estats Units), una prova que igualment va acabar guanyant tot i la lesió. Inicialment, Jornet va continuar competint malgrat el dolor, i finalment va decidir operar-se. D’entrada es preveia que s’estaria sis mesos sense competir a primer nivell i quedava fora de les travesses per guanyar la general de la Copa del Món d’esquí de muntanya. Però després de veure que les sensacions eren bones en els entrenaments de recuperació, Jornet va decidir participar en la quarta i penúltima prova del Mundial amb una gran actuació.

En categoria femenina, Clàudia Galicia va sumar un tercer lloc en la cursa vertical després d’un recorregut molt explosiu de 680 metres. La francesa Axelle Mollaret, que ja havia brillat dijous en la cursa individual, es va endur la victòria amb un temps de 32’16. “Estic molt contenta amb aquest tercer lloc perquè acumulava diverses curses complicades i finalment he tingut bones sensacions. He sortit de menys a més, he anat cinquena i quarta i en l’últim mur m’he col·locat tercera. Són uns punts importants de cara a la Copa del Món i fer podi em dona confiança per als Europeus”, explicava l’atleta després de creuar la meta per darrere de la francesa Mollaret i de la suïssa Victoria Kreuzer (32’52’’).

La pròxima cita, a Sicília

Ara els grans noms de l’esquí de muntanya, disciplina que no és olímpica, se citaran als Campionats d’Europa de l’especialitat, que es faran del 22 al 25 de febrer a Sicília, concretament al volcà Etna. Les competicions s’obriran amb la prova d’esprint que es disputarà el dia 22; el 23 serà el torn de la vertical race, i el 24 es farà la individual.