Esports 09/09/2013

Kilian Jornet, després de ser rescatat: "La muntanya és dura i perillosa"

El català explica el seu salvament i recorda que cal extremar les precaucions

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaDesprés de ser rescatat pels cossos de salvament al cim de l'Aiguille du Midi (França), Kilian Jornet recorda al seu blog els perills de la muntanya. "Aquesta és una alerta que la muntanya és dura, i que malgrat que som meticulosos, és perillosa. Cal ser humil davant seu, ja que els nostres errors, sobretot quan es va lleuger, es poden pagar cars. Hem d'acceptar i ser conscients dels riscos que volem prendre tant individualment com per a de les persones que ens acompanyen, en funció de les nostres capacitats físiques, tècniques i també de la nostra experiència", explica.

"Diumenge passat estava realitzant un itinerari de muntanya a la cara nord de l'Aiguille du Midi (França), el conegut com a esperó Frendo. Aquest és un itinerari que ja havia fet anteriorment anant lleuger de material. Anàvem segons l'horari previst, per així tenir temps de sortir abans que arribés el mal temps, anàvem equipats amb el material d'escalada necessari (tant per roca com per gel). Segurament vaig ser poc previsor en pensar que hi hauria temperatures més càlides i no agafar suficients jaquetes. En l'últim tram de desnivell vam perdre molt temps en prendre un itinerari equivocat i tornar de nou al correcte. A 50 metres del cim de l'Aiguille du Midi, veient que la meteorologia empitjorava ràpidament i que continuar podia posar en risc el meu acompanyant, vam decidir trucar al PGHM (grup de rescat d'alta muntanya). Ells ens van treure fins al cim de l'Aiguille, sense més entrebancs que una mica de fred", assegura Kilian Jornet al seu blog.

"Vull aprofitar l'ocasió per agrair el treball sempre tan professional i eficaç que realitzen els cossos de salvament en muntanya", conclou Kilian Jornet.

stats