CURSES DE MUNTANYA
Esports 11/08/2013

Kilian Jornet acaba quart en la famosa cursa Sierre Zinal, als Alps

El català no considerava aquesta prova com un dels seus objectius de l'any, però hi ha fet un bon paper

BarcelonaKilian Jornet ha participat a la mítica Sierre Zinal, en la 40a edició de la prova. Per a això, l'organització de la carrera ha decidit convocar els millors especialistes, la majoria dels quals han guanyat alguna de les seves edicions. Kilian Jornet no considerava la Sierre Zinal suïssa com un objectiu de la temporada, però no ha volgut perdre l'ocasió de participar en la prova que ja va guanyar el 2009 i el 2010.

Així, ha estat un matí de festa i celebracions a les localitats suïsses de Sierre i Zinal. Kilian Jornet ha explicat que 'l'organització d'aquesta prova és excel·lent, i més en aquesta edició, on hem pogut coincidir amb atletes de tan alt nivell. Ha estat una oportunitat única de compartir sensacions amb atletes que fa temps que no veia, per exemple amb Pierre-André Gobet, que va fer el rècord del Mont Blanc i va ser una inspiració per a mi dins el projecte Summits of My Life".

La prova té un recorregut de 31 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu. Un dels grans atractius de la prova és l'altitud on se celebra la prova, per la qual cosa es coneix popularment com la carrera dels cinc 4.000. La victòria se l'ha emportat finalment Marc Lauenstein amb un crono de 2h 32 min, seguit a només 16 segons per Juan Carlos Cardona. La tercera posició ha estat per a Jonathan Wyatt. Kilian ha entrat en quarta posició.