ESQUÍ DE MUNTANYA

Kilian Jornet acaba segon a la Copa del Món individual d'esquí de muntanya

El català ha acabat tercer la prova de Tromso, però ha rebut una penalització que l'ha deixat fora del podi

Els fiords noruecs han estat l'escenari de la darrera de la Copa del Món d'esquí de muntanya en la modalitat individual. Kilian Jornet ha finalitzat en tercera posició, però ha rebut una penalització per un canvi de bastons, i ha quedat relegat a la quarta posició.

Amb aquest resultat, Jornet acaba en la segona posició de la classificació general, per darrere del francès William Bon Mardion. El català no va poder disputar una de les proves del campionat per malaltia, i va perdre uns punts claus: "Tot i el resultat d'avui, en què no m'he trobat molt bé físicament, estic realment satisfet per com ha anat tota la temporada. Em vaig perdre una de les carreres, però tot i així que crec que és una de les meves millors temporades, estic molt content d'haver pogut sumar aquesta quantitat de punts".
 
La prova a Troms ha estat molt renyida, ja que italians i francesos arribaven en bona forma després de les curses per equips disputades en les setmanes anteriors. Jornet, que no competia des de principis de març, s'ha vist superat al llarg dels 1.850 metres de desnivell que sumava la prova per Bon Mardion, Lenzi i Manfred Reichegger, que s'han anat alternant al cap de la cursa protagonitzant una bonica batalla.

En iniciar-se la prova, Jornet ha perdut un esquí i ha perdut alguns segons claus. Després d'un final de carrera d'infart, la victòria a Noruega ha estat per a William Bon Mardion, seguit de Damiano Lenzi. Per la seva banda, Jornet ha aconseguit colar-se al tercer esglaó del podi. Una polèmica per la posició dels bastons en un dels canvis ha suposat una penalització d'un minut per a Jornet, que ha estat relegat a la quarta plaça. L'equip del de la Cerdanya ha posat una reclamació, que segueix en espera de ser resolta.
 
Jornet competirà demà en la prova d'esprint per aconseguir sumar els punts necessaris per adjudicar-se la Copa del Món General, que sumarà tots els punts aconseguits en totes les proves disputades.

Classificació Artic Race 2014

1. William Bon Mardion
2. Damiano Lenzi
3. Manfred Reicheger


Classificació general

1. William Bon Mardion (365 punts)
2. Kilian Jornet  (360 punts)
3. Damiano Lenzi (295 punts)