BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 05/05/2012

L'Assignia Manresa troba la recepta anticrisi

àlex Gozalbo
1 min
Jaume Ponsarnau, entrenador de l'Assignia Manresa, demana temps mort durant un partit.

BARCELONAEl Nou Congost abaixarà demà la persiana de la temporada amb un partit en què l'Assignia Manresa rebrà el Barça Regal. La feina fa setmanes que està feta i l'equip ha aconseguit mantenir-se a la Lliga Endesa per cinquena temporada consecutiva, sempre competint amb el pressupost més baix de la categoria.

Cap jugador s'ha mantingut al club durant tot un procés en què l'únic que ha continuat ha estat l'entrenador, Jaume Ponsarnau. El tècnic, que va fer-se càrrec de l'equip al novembre del 2006 quan encara competia a la LEB, s'ha sabut adaptar a estils de plantilla molt diferents.

"La clau és que cada any hem sabut amb què comptaríem i això ens ha permès anticipar-nos al nostre mercat. És bàsic per poder encaixar totes les peces perquè no es poden prendre unes decisions sense tenir en compte les altres", assegura Jaume Ponsarnau, que destaca la feina que Jordi Ardèvol i Pere Capdevila han realitzat en aquesta etapa. "Nosaltres sempre hem cregut en el que teníem a les mans. Es tracta d'explotar les virtuts i conèixer les mancances, però no tant per lamentar-nos-en sinó per amagar-les", diu el tècnic.

"La pressió per no baixar no és la mateixa que per guanyar perquè no es fixa tanta gent, però és molt dura, dramàtica", reconeix Ponsarnau, molt satisfet amb el rendiment de l'equip aquesta temporada. "Ens ha faltat un puntet de maduresa per acabar entre els vuit primers, però això és conseqüència de l'estil de jugadors que teníem, molts dels quals debutaven a la competició", afegeix.

Segons Ponsarnau, "el partit contra el Barça és un regal per celebrar que ens mantenim a la Lliga Endesa i per agrair el suport als aficionats del Nou Congost".

stats