PRECEDENTS
Esports 25/05/2012

L'Athletic torna a la ciutat on va aconseguir l'última Copa

David R. Jover
2 min
L'Athletic torna  a la ciutat on  va aconseguir l'última Copa

BARCELONA.L'últim cop que l'Athletic Club va aconseguir una Copa del Rei va ser fa gairebé trenta anys. Va ser la temporada 1983-1984, en una final molt polèmica contra el Barça (1-0). Des d'aleshores el conjunt basc ha disputat dues finals de Copa més, però totes dues les ha perdut. Una l'any següent, el 1985 i contra l'Atlètic de Madrid, i l'última el 2009 a València contra el Barça.

Ara, tres anys després d'aquella final a València que el Barça va adjudicar-se per un clar 4-1, bascos i catalans tornen a Madrid, el lloc on el Barça també va guanyar una Copa el 1997. Aquella final es va disputar a l'estadi Santiago Bernabéu i els blaugranes, amb Bobby Robson a la banqueta, van guanyar el trofeu amb un gol de Luís Figo en la pròrroga que va certificar el triomf del Barça per 3-2 contra el Betis. En aquella final de fa quinze anys, per cert, els catalans no van poder comptar amb la seva estrella, Ronaldo, que era amb el Brasil disputant la Copa Amèrica.

Reis de Copes

Malgrat que l'Athletic fa gairebé trenta anys que no aconsegueix una Copa del Rei, és el segon equip amb més trofeus, amb un total de 23. El Barça, en canvi, ja en suma 25 i buscarà el 26è per distanciar-se encara més del conjunt basc.

El Reial Madrid, en canvi, tan sols en té 18, tot i ser l'equip que més finals ha disputat, un total de 37. Els blancs han perdut dinou finals en tota la seva història. El Barça n'ha perdut deu, mentre que l'Athletic Club ha caigut en dotze ocasions en una final.

Aquesta nit l'Athletic, que va perdre el 9 de maig la final de l'Europa League contra l'Atlètic de Madrid, té l'oportunitat d'aconseguir un trofeu que desitja tant com un Barça que vol acomiadar Guardiola amb un títol.

stats