FUTBOL
Esports 12/01/2012

L'Espanyol vol que aquesta sigui la seva Copa del Rei

CORNELLÀ DE LLOBREGATEl Còrdova va estar a punt d'eliminar l'Espanyol de la Copa del Rei, però Álvaro Vázquez, envalentit després del seu gol contra el Barça, va aconseguir un gol miraculós al minut 87 que va classificar els blanc-i-blaus per als quarts de final després d'un xoc trepidant. El davanter badaloní, amb dos gols més al primer temps, havia encarrilat l'eliminatòria d'un Espanyol que va acabar fos, destrossat per l'acumulació de partits en una setmana.

Pochettino va apostar pel mateix onze que va sumar un punt contra el Barça, però amb el canvi d'Álvaro per Thievy, a més de l'obligat del jove Édgar a la porteria. L'aposta va ser encertada, perquè el davanter va ser l'home clau de la nit.

L'Espanyol hauria pogut sentenciar l'eliminatòria en una primera meitat fantàstica. Tot ritme, tota velocitat. Tot ocasions. Els blanc-i-blaus van marcar tres gols, però n'haurien pogut fer ben bé cinc o sis. Van tenir la desgràcia d'encaixar un gol del Còrdova que va donar esperances als andalusos.

Moltes i bones ocasions

Durant els primers 45 minuts, la defensa del Còrdova, avançada i lenta, va regalar uns espais a l'esquena que eren una temptació per a la màgica visió de joc de Verdú, encara més excel·lent gràcies a la gran combinació que forma amb Sergio García. Álvaro, pletòric i molt motivat després de marcar diumenge, va moure's intel·ligentment entre línies i va aparèixer constantment, a la banda o amb un moviment vertical. Weiss va ser el soci perfecte per a una línia ofensiva que va fer sang de la feblesa del seu rival. La profunditat de l'Espanyol va destrossar el conjunt andalús, que va marxar al descans viu de miracle gràcies a un gol d'Alberto Aguilar al minut 39.

Abans, Álvaro havia fet l'1-0 en rematar una bona assistència cap enrere de Sergio García des de la línia de fons. Deu minuts més tard el badaloní va fer el segon gol, que deixava l'eliminatòria molt més encarrilada. L'Espanyol, lluny d'endarrerir-se i especular, va seguir anant a l'atac, decidit a aprofitar l'esplèndid moment de forma dels seus atacants i la por d'un Còrdova que se sabia contra les cordes. Sergio García va estar a punt de fer el tercer, però el seu xut va marxar desviat. A Álvaro, a la mitja hora, li va faltar un pam per caçar una pilota que l'hauria deixat sol davant la porteria. Però va ser Dídac qui va sentenciar amb el 3-0, després de lluitar una pilota que semblava propietat d'Arias. El lateral cedit pel Milan va posar la punta de la bota per batre el porter i fer embogir Cornellà-El Prat. L'eufòria va distreure els jugadors, que van encaixar un gol que complicava les coses.

D'estar a fora a estar a dins

El gol de Pepe Díaz, en rematar una pilota al segon pal, va arribar sense temps per situar-se sobre la gespa en la segona meitat. Amb el 3-2 era el Còrdova el que es classificava per als quarts de final. Els blanc-i-blaus no es podien creure com havia canviat l'escenari del partit. De dominar, de rondar una vegada i una altra la porteria d'Arias, a ser incapaços de generar ocasions de mèrit.

Pochettino va moure aviat la banqueta, i va fer entrar Thievy per Weiss i Javi López per Héctor Moreno. Però els canvis van mantenir el to de desconcert i nervis dels periquitos, angoixats i sorpresos per veure's fora de la Copa. Les cames que al principi, tot i la fatiga, volaven sobre Cornellà, de cop i volta van començar a pesar. L'equip fallava passades fàcils, arribava tard al tall o perdia la referència espacial. L'Espanyol ho va passar malament per aixecar el cap. No per falta de ganes, sinó per falta de frescor física i mental. Els dos gols del Còrdova van ser un cop massa dur per a un equip local que s'havia buidat durant els primers 45 minuts.

Thievy, quan faltaven quinze minuts, va gaudir d'una claríssima ocasió per fer el 4-2, però, descoordinat, va fallar la rematada i tampoc va veure el desmarcatge d'Álvaro. Quan tot semblava perdut, quan l'afició ja desfilava, trista i decebuda, va arribar el gol que els donava la classificació. Álvaro va superar amb una vaselina el porter per fer el 4-2 que ensorrava Cornellà-El Prat. I és que l'Espanyol té molta fe en aquesta Copa i no la vol deixar escapar.