L'Espanyol dona per tancat el mercat hivernal i incorporarà Sergio García a l'estiu

El davanter del Bon Pastor no ha aconseguit desvincular-se de l'Al-Rayyan, que ha bloquejat la seva sortida

L'Espanyol haurà d'esperar a l'estiu per incorporar Sergio García. El soroll a les oficines de Cornellà feia preveure un parell de moviments l’últim dia del mercat de fitxatges, però l’única operació que l’Espanyol ha aconseguit tancar no ha estat ni l’arribada d'un Sergio García amb qui s'ha arribat a un principi d'acord per tornar a l'estiu, ni la sortida d’un Felipe Caicedo que seguirà a contracor. L’únic fitxatge per al primer equip espanyolista es diu Aarón Martín, que ja té fitxa professional i dorsal del primer equip: passarà de lluir el 29 a dur el 12.

Cap dels dos moviments previstos a la davantera, per tant, s'han pogut completar. En el cas de Sergio García, portava des de diumenge al vespre a Qatar negociant la seva desvinculació de l’Al-Rayyan, en unes converses que inicialment semblaven encarrilades però que s'han complicat un cop l’entitat de l'equip entrenat per Michael Laudrup ha bloquejat la sortida del al davanter del Bon Pastor en no trobar-ne un substitut que permetés afrontar amb garanties la Champions asiàtica. L’Espanyol, que inicialment es mostrava optimista respecte d'aquest assumpte i confiava a tancar el retorn del fill pròdig, ha tornat a improvisar fins a veure com se li escapava de les mans un acord que ja creia tancat dies enrere.

Del bloqueig de Sergio al de Caicedo, per a qui Espanyol i Vila-real s'han enrocat. Els primers, ferms en la seva idea de no regalar o malvendre cap jugador, demanaven un traspàs o una cessió amb obligació de compra, però els castellonencs es van mostrar inflexibles i van oferir alguna cosa més que una cessió, en què pagarien la fitxa i petites compensacions econòmiques segons objectius. Per als groguets l’equatorià mai ha estat cap prioritat, ja que tot i vendre Pato al Tianjin Quanjian xinès compten amb diferents davanters en nòmina: a més de Sansone i Santos Borré, tenen cedit Adrián López, dijous Bakambu tornarà de la Copa d'Àfrica i cap al març recuperaran el lesionat Soldado. Descartat per al Vila-real, Caicedo tampoc ha acabat de veure amb bons ulls l'opció de marxar a Polònia, on havia atret l’interès del Legia de Varsòvia, o a Turquia -els trucs s'hi havien interessat a principis de gener. Així doncs, ara seguirà a desgana en un Espanyol que no té altre remei que recuperar-lo anímicament. Un doble problema per a Quique Sánchez Flores, que volia un canvi de davanter. 

Més continguts de