PRIMERA DIVISIÓ
Esports 06/11/2011

Una Lliga plena d'antics jugadors de l'Espanyol

Natalia Arroyo
2 min
Raúl Tamudo, màxim golejador de la història de l'Espanyol, ara juga al Rayo Vallecano.

Pochettino ho va dir clarament a principi de temporada: "L'Espanyol aposta pel filial i jugarà amb gent jove i de la casa". El que potser no havia previst el tècnic és que, a més de tenir una plantilla en què la meitat dels components han sorgit del planter del club, els blanc-i-blaus haurien de jugar contra jugadors que han vestit la samarreta de l'Espanyol en un moment o altre de la seva carrera esportiva.

En les deu jornades disputades fins ara, els periquitos s'han enfrontat sempre contra algun excompany. Els més mediàtics han sigut els duels contra davanters com l'històric Raúl Tamudo (Rayo), José Callejón (Reial Madrid) o Luis García (Saragossa), però Mauricio Pochettino també se les ha vist contra Gorka Iraizoz (Athletic Club), Albert Lopo (Getafe), Valdo (Llevant), Torrejón i Óscar Serrano (Racing) o, recentment, contra Javi Chica (Betis) i Sergio Sánchez (Màlaga).

Aquest vespre contra el Vila-real, l'Espanyol viurà un dels pocs partits en què, al davant, no hi tindrà cap cara coneguda, perquè els groguets són un dels tres clubs de Primera Divisió que no tenen un experiquito a la seva plantilla. Tampoc en tenen l'Sporting de Gijón ni el Sevilla. El calendari, però, encara espera el pas de la Reial Societat d'Alberto de la Bella, que va passar pel filial en la temporada 2004/05; l'Osasuna de Marc Bertrán, periquito entre el 1998 i el 2004; el València de Víctor Ruiz, que va abandonar el club al mercat d'hivern de l'any passat; l'Atlètic de Madrid de Juanfran, blanc-i-blau l'any 2005/06; el Barça de Jonathan Soriano, a l'Espanyol en diverses etapes entre el 2000 i el 2009, o el Granada de Moisés Hurtado, que va marxar ara fa una temporada i mitja. El Mallorca, contra qui l'Espanyol ja ha jugat aquesta temporada, té a les seves files Tejera, que va jugar fins a cadet amb els colors blanc-i-blaus. En total són 17 els futbolistes que l'Espanyol té repartits pels diferents equips de la Lliga.

Un Celta molt periquito

Però no només a Primera hi té enemics amics, sinó que en l'eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei també hi trobarà noms amb passat espanyolista. El seu rival, el Celta de Vigo, està entrenat per Paco Herrera, que va ser directiu esportiu entre el 2006 i el 2009, i té tres jugadors que van defensar l'escut contra el qual ara s'enfrontaran: Quique de Lucas, jugador entre els anys 1997 i 2002; Joan Tomás, que va triomfar amb el juvenil, i David Català, que va començar la seva etapa de professional amb l'Espanyol l'any 1999.

stats