ESPANYOL
Esports 06/07/2012

L'Espanyol posa en marxa la temporada dels reptes

El club blanc-i-blau dóna el tret de sortida a una nova temporada en què els recursos són limitats i s'haurà d'encertar en la presa de decisions dins i fora dels terrenys de joc per ser regulars a la Lliga.

David R. Jover
2 min
L'Espanyol posa en marxa  la temporada dels reptes

BARCELONA.Ahir va començar la pretemporada dels nous reptes, de les noves il·lusions. I és que ha de començar la temporada del fer més amb menys, el curs de l'eficiència. La gran crisi mundial també afecta, evidentment, l'Espanyol, i això obliga a anar amb compte a l'hora de fitxar jugadors i, sobretot, encertar a l'hora de fer contractacions en la que ha de ser la temporada de la regularitat.

Fins ara el club blanc-i-blau ha aconseguit el defensa Diego Colotto i el migcampista Sergio Tejera. El primer és una aposta segura. El central argentí, amb experiència a Primera Divisió, ha jugat les últimes quatre temporades amb el Deportivo. Tres han estat a Primera Divisió, on va ser imprescindible a partir de la segona temporada, i l'última temporada la va disputar a Segona, però va aconseguir l'ascens amb el conjunt.

Als seus 31 anys, Colotto és el central que necessita l'equip per créixer com a conjunt i per fer créixer els joves que cada any el club es treu de la màniga.

Pel que fa a Sergio Tejera, tot i que no té gaire experiència a Primera Divisió -tan sols ha disputat 31 partits-, el fet que estigués durant sis temporades a l'Espanyol permet pensar en positiu, ja que coneix la casa, i les ganes de tornar del català faran la resta. Tot i així, el fet que no hagin costat res a l'entitat blanc-i-blava fa que siguin dues operacions amb risc zero.

Ahir, en la primera sessió després d'un mes i mig de vacances, Mauricio Pochettino i el seu staff tècnic van dissenyar una sessió molt física d'una hora i quaranta-cinc minuts en què la pilota no va ser protagonista. En aquesta primera sessió, que no va comptar amb l'israelià Ben Sahar, apartat de l'equip fins que li trobin una sortida, i tampoc Héctor Moreno, amb permís del club, sí que hi van ser diversos jugadors del filial. Edgar Badia, Cristian Gómez, Thievy, Christian Alfonso i Víctor Álvarez, juntament amb Dani Nieto, que la temporada passada va ser cedit al Girona i va realitzar un gran final de temporada, van ser, a banda de les incorporacions, les grans novetats. Tots, en principi, ajudaran l'equip en les primeres sessions i amistosos de l'equip.

Proves mèdiques

Aquest matí la plantilla blanc-i-blava es dividirà en dos grups per passar les pertinents proves mèdiques, que determinaran si els jugadors arriben a la pretemporada en les condicions que s'esperava o si han arribat sense fer els deures que cada estiu els clubs posen als seus jugadors per mantenir el pes i no tenir sorpreses.

El primer grup de jugadors es desplaçaran cap al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat -el club va renovar el conveni amb el centre dies enrere- per sotmetre's a proves mèdiques i físiques, mentre que l'altra part de plantilla està convocada a la Clínica Creu Alta.

L'Espanyol durà a terme els primers entrenaments de la nova temporada a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, però a partir del dia 10 es desplaçarà a Peralada per iniciar l'habitual stage de pretemporada que acostuma a fer a terres gironines. Aquest estiu jugarà contra el Palamós, l'Olot i el Peralada.

stats