FUTBOL
Esports 13/04/2012

L'Espanyol s'encalla contra els rivals de la zona alta

Natalia Arroyo
2 min
Héctor Moreno i Dídac Vilà ensopits després de perdre al Reyno de Navarra.

BARCELONADilluns Pochettino deia que era un "privilegi" poder jugar-se les opcions europees de l'Espanyol amb duels directes contra els altres aspirants. La derrota de dimarts al Reyno de Navarra i, sobretot, el poc bagatge ofensiu que va oferir l'equip posen en dubte aquesta "sort" d'haver de resoldre el somni europeu jugant-s'ho tot contra els rivals de la zona alta.

Passat el partit contra l'Osasuna, a l'Espanyol encara li queda jugar contra el València (aquest diumenge a les 12 h), l'Atlètic de Madrid (el diumenge 22 a les 18 h) i el Sevilla (en l'última jornada). Però les estadístiques no permeten ser gaire optimistes sobre les opcions periquites d'acabar entrant en zona d'Europa League i, encara menys, adjudicar-se alguna de les dues places de Champions que encara no tenen amo, perquè els de Pochettino no troben la manera de rendir bé contra els adversaris directes.

I és que dels catorze partits que l'Espanyol ha disputat fins ara contra els rivals que el superen a la classificació -i als quals aspira a batre per entrar a Europa-, només ha aconseguit guanyar-ne dos i empatar-ne tres. És a dir, de 42 punts en joc, només n'ha sabut sumar 9 (21%). Si hi traiem els enfrontaments amb el Reial Madrid i el Barça, l'estadística es manté igualment negativa: 8 punts de 33 possibles (24%).

L'Espanyol va aconseguir un triomf l'11 de desembre a Cornellà-ElPrat contra l'Atlètic de Madrid (4-2) i l'11 de setembre contra l'Athletic Club (2-1), més els empats contra elSevilla (0-0) i el Barça (1-1) al gener, i contra el mateix Athletic (3-3) al febrer. Tots els altres enfrontaments directes han acabat amb derrota, i han estat especialment doloroses les últimes contra el Llevant (1-2) i el Màlaga (1-2) a casa i recentment amb l'Osasuna (2-0) fora.

Si jugar a Europa l'any que ve passa pels nou punts contra el València, l'Atlètic i el Sevilla, els de Pochettino hauran de revertir urgentment una inèrcia molt negativa que el té quatre punts per sota de la sisena posició.

Pendents de Sergio García

L'Espanyol va sotmetre ahir Sergio García a unes proves mèdiques. El futbolista pateix una contusió al soli de la cama dreta, però es va descartar un possible trencament de fibres i caldrà esperar la seva evolució. A més, Juan Forlín, que es perdrà el partit contra el València per sanció, evoluciona favorablement de la contusió que va patir al Reyno de Navarra.

stats