PRIMERA DIVISIÓ
Esports 19/02/2012

L'Espanyol suma un treballat punt a Getafe i dorm quart

Álvaro, després d'una passada a l'espai d'Héctor, va avançar l'Espanyol al minut 66 però al 70 Miku va empatar després d'un innocent penal de Thievy. El punt situa els blanc-i-blaus en zona Champions.

Torres intenta frenar Uche. El davanter nigerià, que ahir va fer d'interior, no va estar gaire actiu en els 45 minuts que va jugar.

BARCELONA.Un punt que et permet tancar el dia ocupant una de les quatre places que donen dret a jugar la Lliga de Campions no pot ser dolent. Tot i així, l'empat a un que ahir va sumar l'Espanyol a Getafe era valuós i era amarg; era positiu però deixava males cares entre els jugadors. La sensació dels blanc-i-blaus era que havien tingut al seu abast la victòria, sobretot a l'inici de la segona meitat i després del gol d'Álvaro al minut 66, però un inoportú penal de Thievy sobre Miku al 70 va desfer la feina per donar ales als madrilenys, que van acabar amb un home més i van gaudir de bones arribades per, fins i tot, capgirar el marcador i guanyar el partit.

L'equip de Pochettino, limitat pels canvis -el tècnic va haver de cremar dos dels tres cartutxos amb la lesió de Javi López al minut 20 i l'expulsió de Galán al 80-, va acabar tancat a l'àrea i salvant un punt gràcies a la sobrietat de Kiko Casilla sota els pals. L'Espanyol ha dormit avui quart, amb 33 punts, tot i que molt probablement perdrà la plaça de Champions després dels partits del Llevant, l'Atlètic de Madrid o el Màlaga, els altres candidats.

Menys possessió, més 'punch'

Sense Verdú, l'Espanyol va evidenciar problemes per dominar la pilota i tenir pausa per combinar i portar la iniciativa en el joc. Els blanc-i-blaus van necessitar ben bé un quart d'hora per treure's de sobre la pressió local i apropar-se a la porteria de Moyá a través de triangulacions. Transformat en un 4-3-3 un pèl estrany, amb Baena actuant com a mig centre i Uche i Romaric d'interiors, l'equip de Pochettino va trigar a connectar les seves peces més hàbils. Quan Coutinho i Weiss es van activar van ser capaços de canviar el ritme del partit i revolucionar l'atac periquito amb conduccions endimoniades i molta màgia en els metres finals.

Després d'uns primers compassos de cert patiment, amb ocasions per a Miku i Güiza que van salvar uns concentradíssims Baena i Casilla, l'Espanyol va ser capaç de creuar el mig del camp i passar a inquietar Moyá. Romaric va xutar massa desviat en una bona arribada visitant i una centrada enrere de Weiss, després d'una solitària aventura des del mig del camp, no va trobar rematador. El descans va trencar la inèrcia d'un atrevit Espanyol que mereixia més premi. A la represa, Pochettino va modificar el dibuix per donar entrada a Álvaro. L'aposta era arriscada i el partit va obrir-se, va posar-se bé per a la velocitat dels davanters periquitos. Al minut 66, la valentia va tenir premi i Álvaro va culminar un gran desmarcatge i millor assistència d'Héctor per fer el 0-1. L'alegria va durar ben poc. L'escenari de partit trencat, boig, d'anar i venir, no va permetre a l'Espanyol controlar el mig del camp i, fruit d'una mala transició, Thievy va cometre un penal infantil sobre Miku amb una agafada dels pantalons que el veneçolà va convertir en l'1-1. Quan Pochettino va voler intervenir per mirar de controlar el matx va arribar l'expulsió de Galán per doble groga. Això els va fer recular en els últims minuts, sotmesos per les escomeses locals, que van trobar en les mans de Casilla el fre al 2-1.