MUNDIAL DE CLUBS
Esports 18/11/2011

L'Espérance tunisià o l'Al-Sadd de Qatar, possibles rivals del Barça

El Barça ja coneix els dos possibles rivals de la semifinal del Mundial de Clubs, que seran l'Espérance de Tunísia o l'Al-Sadd qatarià. Els tunisians ha guanyat la Champions d'Àfrica per primer cop.

Albert Solé
2 min

BARCELONA.El Barça ja coneix el seu possible rival a les semifinals del Mundial de Clubs, que es jugarà al desembre al Japó. El sorteig, que es va fer ahir a Nagoya, ha encreuat l'Espérance (Tunísia) amb l'Al-Saad (Qatar) en un dels quarts de final, i el guanyador de l'eliminatòria jugarà la semifinal contra els blaugranes -el campió d'Europa juga directament les semifinals- el dijous 15 de desembre.

Qui són els rivals del Barça?

El campió de la copa asiàtica, l'Al-Sadd de Qatar, és l'únic equip del seu país que ha guanyat el màxim trofeu d'Àsia, però que ja fa quatre anys que no guanya la lliga del seu país. Entre els jugadors més destacats hi ha Abdul Kader Keita, exjugador de l'Olympique de Lió, i el brasiler Leandro, i el seu entrenador és l'uruguaià Jorge Fossati.

L'Espérance tunisià, sense cap estrella destacada, ha aconseguit aquest any el triplet per primer cop: Lliga, Copa i Champions d'Àfrica. Aquesta última és la que li ha donat el bitllet per al Japó -la final es va jugar dissabte- i que ha aconseguit per primer cop després d'haver perdut algunes finals.

A l'altra banda del quadre, el rival del Santos brasiler -que també jugarà directament les semifinals, com a campió de la Copa Libertadores- té més opcions. El guanyador de la lliga japonesa -J. League- s'enfrontarà a l'Auckland City de Nova Zelanda. La lliga del Japó encara no s'ha acabat, falten tres jornades i només la poden guanyar tres equips: el Kashiwa Reysol, el Gamba Osaka o el Nagoya Grampus. El vencedor de l'eliminatòria prèvia entre el campió japonès i el campió oceànic disputarà un quart de final contra el Monterrey mexicà. I qui guanyi aquest duel s'enfrontarà al Santos de Neymar.

stats