BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 16/05/2011

L'Unicaja posarà a prova la consistència del Regal Barça

àlex Gozalbo
2 min
La defensa de Nedzad Sinanovic, que atura Boniface Ndong, i la dels seus companys interiors van ser molt efectives.

L'Unicaja buscarà deixar fora de les semifinals el Regal Barça, una fita que no aconsegueix ningú des que l'Estudiantes va eliminar l'equip català la temporada 2004-05. Des d'aleshores, el conjunt blaugrana ha encadenat cinc temporades consecutives sense faltar al penúltim esglaó per al títol.

L'Unicaja de Màlaga, que ahir va aconseguir la victòria al Palau Blaugrana (79-84), ha anat de menys a més aquesta temporada. L'arribada de Chus Mateo per Aíto García Reneses li ha anat bé, especialment en la fase ofensiva, en què ara anota gairebé tretze punts més de mitjana.

Són tres partits els que l'Unicaja ha de guanyar per barrar el pas al Regal Barça, que disposarà del factor pista al seu favor. Per mirar d'aconseguir-ho, Chus Mateo confia en cinc aspectes claus del joc.

El primer és l'aportació dels seus jugadors exteriors. Liderats per Gerald Fitch, ahir van sumar 57 punts, sempre seguint el mateix esquema de joc. Sèrie de dos bloquejos indirectes i, en rebre la pilota, bloqueig directe. El ritme de la seqüència (tac, tac, tic) es va repetir constantment, com si fossin unes passes de ball.

El segon aspecte clau té a veure amb la intimidació defensiva dels jugadors interiors de l'Unicaja. Els pivots del Regal Barça van sumar ahir 37 punts, però mai van ser una amenaça per descongestionar el joc ofensiu del seu equip.

Chus Mateo també té clar que el seu equip necessita repetir els bons percentatges d'efectivitat d'ahir (54% en tirs de dos i 45% en triples) per tenir opcions de guanyar en la sèrie de quarts de final.

Les dues últimes claus fan referència al ritme del partit, que mai ha de quedar en mans dels bases del Regal Barça, i a intentar igualar el talent físic del conjunt blaugrana apostant per jugadors de molta presència.

Si l'Unicaja aconsegueix repetir aquestes situacions en la sèrie de quarts de final, prevista al millor de tres partits, tindrà alguna opció d'eliminar el Regal Barça. Si no, no.

Dues derrotes més

El DKV Joventut, que va acumular la seva setena derrota consecutiva a Fuenlabrada (108-81), i l'Assignia Manresa, que va perdre a València (81-68), van concloure ahir la seva temporada.

stats