GUARDIOLA I BUSQUETS NO PREOCUPEN
Esports 31/12/2010

L'agenda de Rosell del 2011, amb molta feina avançada

Sandro Rosell ja ha avançat bona part de la feina de cara al nou any 2011. Amb Afellay com a única incorporació, la prioritat és tancar la renovació d'algunes peces claus de l'equip. I només preocupa Alves.

Toni Padilla
2 min
Sandro Rosell ha estat dos dies a Dubai, on feia una conferència. Ara descansarà amb la família i tornarà a la feina el dia 2.

BarcelonaUn dels objectius de la directiva del Barça és poder anunciar la renovació de Pep Guardiola en breu. El més ideal per a Sandro Rosell seria fer-ho ja al mes de gener, per evitar rumors sobre el futur del tècnic just quan arribin els partits claus, tant els d'Europa com els de la Lliga. Ara, tal com declarava ahir Rosell a la cadena de televisió italiana Sky, el futur de Guardiola "només el sap ell".

Les dues parts han parlat del tema de manera informal, però Guardiola sempre ha prioritzat parlar de les renovacions de jugadors del primer equip o d'incorporacions com la d'Afellay quan s'ha reunit amb Zubizarreta, Tito Vilanova i el mateix Rosell a la casa del president. Guardiola, home de paraula, ha deixat clar quan ha estat preguntat sobre el seu futur que els aficionats "poden estar tranquils", una tranquil·litat que també tenen uns directius absolutament segurs de la renovació de Guardiola.

Renovació que de ben segur serà d'un any de durada, tal com li agrada al tècnic, i que es podria anunciar en les properes setmanes. Rosell vol parlar amb Guardiola i el seu representant, Josep Maria Orobitg, per tractar aquest tema ja i evitar rumors provinents de la premsa propera al Madrid sobre el futur del tècnic de Santpedor. A Guardiola, però, el que li preocupa és el futbol, i ja li aniria bé parlar de la renovació a finals de temporada.L'estiu passat, per exemple, fins i tot va estar sense contracte durant uns dies, tot i que ell demanava tranquil·litat.

El cas que no genera tanta tranquil·litat és el de Dani Alves. Les posicions dels representants del lateral brasiler i del club segueixen distants. En aquest cas, tot és una qüestió de diners. Rosell insisteix que el club no pot pagar-li gaire més del sou actual, ja que no vol que es dispari encara més la despesa en salaris, i perquè els representants d'Alves demanen que el jugador sigui el quart més ben pagat de l'equip.

La renovació que ja està apamada, en canvi, és la del migcampista Sergio Busquets, que ampliarà el seu contracte aviat. Després de Bojan, el de Badia del Vallès serà el següent a fer-se la fotografia amb Rosell. La renovació serà fins a l'estiu del 2015, i era un dels afers prioritaris de Zubizarreta i Josep Guardiola.

Canvi en la comunicació

Tal com ja va avançar aquest diari el 5 de desembre, el nou any també comportarà un canvi en l'agenda del president. Si fins ara la consigna era que no havia de parlar gaire en públic, els atacs rebuts per Pep Guardiola han portat la directiva del club a repensar aquest aspecte. Rosell començarà a donar entrevistes a diferents mitjans de comunicació passat el dia de Reis - inicialment no volia fer-ho fins a finals de temporada - i parlarà al final dels partits en què sigui, ja que Rosell prefereix mantenir el costum de no ser a tots els desplaçaments de l'equip.

stats