Olimpisme

Thomas Bach, nou president del Comitè Olímpic Internacional

L'alemany, que succeeix al belga Jacques Rogge, presidirà el COI durant els pròxims vuit anys

L'alemany Thomas Bach ha estat elegit nou president del Comitè Olímpic Internacional (COI) per als pròxims vuit anys durant l'Assemblea celebrada a Buenos Aires . 

El nou president del COI, que era el candidat favorit, té darrere seu una carrera que l'ha portat des de la competició esportiva d'elit fins al lloc més alt de l'organització esportiva més important del món.

Durant la seva campanya per accedir a la presidència ha repetit que seria el primer campió olímpic (va ser or en els Jocs de Mont-real del 1976) en arribar al càrrec més alt del COI. Bach, de 59 anys, va començar aviat a intervenir en política esportiva, primer com a portaveu dels esportistes actius i després com a funcionari, primer en el Comitè Olímpic Alemany, al qual es va integrar el 1982, i després al COI, al qual pertany des del 1991.

L'any 1995 va ser president de la cambra d'apel·lacions del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) i el 1996 va arribar a l'executiva del COI. Des de la seva creació el 2006 presideix la Confederació Olímpica de l'Esport Alemany, resultat de la fusió del Comitè Olímpic Alemany i la Confederació Esportiva Alemanya.

Durant la seva campanya, Bach va dir que la seva prioritat era aconseguir un augment de la credibilitat del COI. La lluita contra el dopatge ha estat un altre dels seus temes permanents i en el seu programa defensa un augment de les sancions per l'ús de substàncies prohibides.

Després de ser anunciat  nou president i de rebre l'abraçada del seu antecessor , el belga Jacques Rogge , ha assegurat que treballarà per fer realitat el que ha estat el seu lema de campanya : " Unitat en la diversitat " . " Vull ser el president de tots i faré el que pugui per trobar un equilibri entre les diferents parts del Moviment Olímpic" , ha declarat .

Més continguts de