CICLISME
Esports 13/11/2012

Lance Armstrong abandona el consell directiu de la seva fundació contra el càncer

L'exciclista nord-americà ha abandonat el consell directiu de Livestrong, la seva fundació contra el càncer, segons un comunicat d'aquesta organització divulgat per diversos mitjans

Efe
1 min
Lance Armstrong, esborrat del palmarès del Tour de França

BarcelonaLance Armstrong, desposseït dels seus set títols del Tour de França i suspès a perpetuïtat per dopatge, ha abandonat el consell directiu de Livestrong, la seva fundació contra el càncer. Armstrong ja havia renunciat a la presidència de la fundació l'octubre passat. La sortida del consell directiu es produeix per "preservar l'organització de possibles efectes negatius com a conseqüència de la controvèrsia entorn de la seva carrera al ciclisme", ha explicat el nou president de Livestrong, Jeff Garvey, en un comunicat difós per les cadenes CNN i NBC. "Estem profundament agraïts a Lance", ha subratllat Garvey, que ha recordat que la seva fundació "ha servit a milions de supervivents del càncer i a les seves famílies".

També ha afirmat que Livestrong, que gaudeix de gran prestigi als EUA, està "en deute" amb la família Armstrong pels gairebé 7 milions de dòlars amb els quals han contribuït al treball de la fundació. "Lance Armstrong va jugar un paper decisiu a l'hora de canviar la forma com el món veu les persones afectades pel càncer", destaca Garvey al comunicat.

Armstrong va ser desposseït per la Unió Ciclista Internacional (UCI) de les seves set victòries al Tour de França i suspès a perpetuïtat arran d'un informe de l'Agència Nord-americana Antidopatge (USADA) que va revelar un programa sistemàtic de dopatge per part de l'ara exciclista. L'UCI, a petició dels organitzadors del Tour, va acceptar que les set edicions d'aquesta cursa que va guanyar Armstrong quedessin sense vencedor en l'historial de la ronda francesa, en lloc d'adjudicar-als classificats en segon lloc.

stats