BARÇA
Esports 24/05/2012

Laporta: "Estic llest per tornar al Barça. Estic legitimat per fer-ho"

Durant una entrevista amb el diari basc 'Deia', Laporta ha criticat de nou a l'actual Junta directiva del Barça

Ara
2 min
Joan Laporta, diputat de Democràcia Catalana al Parlament

BarcelonaJust abans de la final de Copa de divendres, el diari basc 'Deia' ha parlat amb Joan Laporta, qui ha aprofitat l'entrevista per criticar de nou l'actual Junta directiva del Barça. Recordant els seus anys com a president del club, Laporta ha comentat que "molts ens van dir que no teníem ni idea, que només preteníem col·locar a gent propera a Cruyff. Hi va haver qui ho feia de bona fe i altres mai van poder suportar aquesta decisió. Nosaltres teníem experiència, vam aprendre dels errors i gaudim dels encerts. Passem dificultats amb el canvi de cicle perquè no era gens fàcil substituir a Rijkaard, que donava bona imatge, però sabíem què havíem de fer i com fer-ho. Pep coneixia el club, l'estimava, apostava pel sistema i la filosofia cruyffista. I vam encertar. Ha estat la història més bonica a la centenària vida del Barcelona".

Sobre el dia a dia del Barça sense Guardiola, Laporta ha dit que "aquells que dirigeixen el club ara s'han dedicat des de fa anys a realitzar maniobres indecents per perjudicar la meva reputació, la de la meva Junta Directiva i la de persones que van ser claus en el nostre model Barça. Ells s'han carregat en any i mig tot el que vam fer perquè no creuen en aquest model. Per a ells el Barça és només un club de futbol. Per a nosaltres, a més d'una dinàmica esportiva, representava la identitat catalana oberta al món, solidaritat, valors ... Els deixem el millor Barça de la història i l'han anat demolint". Sobre Rosell, Laporta diu que "només fa seguidisme de Florentino perquè des de fa temps mantenen una relació personal, i per a ells Villar no és de la seva corda. El que fa (Rosell) és estar en un segon pla però per darrere va clavant ganivets, tira la pedra i amaga la mà. La primera decisió va ser llevar-li la presidència honorífica a Cruyff, després em va posar la demanda de 47 milions d'euros, va posar Qatar Foundation a la samarreta dient que el Barça no existiria sense Qatar i ho fonamenta en una gran mentida. Ha perjudicat el patrimoni del club amb una gestió vergonyosa".

Sobre la possibilitat de tornar a ser candidat a la presidència del club, Laporta ha deixat clar que "estic preparat per si he de tornar. Estic legitimat per moltes raons. Jo crec que el Barça es mereix algú que defensi la seva identitat sense ambigüitats, sense practicar la hipocresia, que et porta a la derrota. Jo crec en un estil on aconseguim que el Barça no només se li volia sinó que l'estimava. Catalanista i amb respecte a totes les tendències, global. Un projecte internacional solidari, que també doni: espanyol, europeu, asiàtic i americà, però un club català. Em preocupa que es carreguin tot, de manera que quan hi hagi eleccions estaré preparat i decidiré. És que aquests, quan parlen de valors els tremola la boca".

stats