CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet, tercer al quilòmetre vertical de la Transvulcania Salomon Nature Trails

Laura Orgué ha acabat segona en la categoria femenina d'aquesta prova de l'illa de Palma

Kilian Jornet ha acabat tercer en la cursa vertical de la Transvulcania Salomon Nature Trails . Bernard Dematteis i Elisa Desco s'han proclamat vencedors d'aquesta explosiva prova que s'ha celebrat per primera vegada a l'illa després de completar el recorregut en un temps de 47'23 i 59'43 respectivament.

La primera prova de quilòmetre vertical que s'ha organitzat a l'illa, que forma part de les Skyrunning World Series , ha constat d'un recorregut de 6,6 quilòmetres i 1.160 metres de desnivell, amb sortida a la platja de Tazacorte i l'arribada a la torre forestal de Time. En el que era el seu debut de la temporada, Kilian Jornet ha finalitzat en tercera posició  a pocs minuts del segon classificat, Martin Dematteis, mentre que el català Agustí Roc ha acabat en la quarta posició. En categoria femenina, la victòria ha estat per Elisa Desco, que ha marcat un temps de 59'43, seguida molt de prop per l'olímpica i atleta del Salomon Santiveri Laura Orgué ( 1h01'10 ).

Kilian Jornet ha afirmat que "estic content amb el resultat perquè després de l'hiver , córrer una cursa tan explosiva com aquesta no és fàcil i les sensacions que he tingut són bones. Els germans Dematteis són molt forts però pensava que tindria més gent per davant així que estic content. No m'ho esperava i per a mi és un bon test de cara a dissabte on hi haurà rivals molt durs i el nivell serà molt alt . Serà dur però m'estic trobant bé " .

Després del Quilòmetre Vertical, els atletes tornaran a citar-se el dissabte a la Ultramarató, prova reina de la Transvulcania Salomon Nature Trails . La cursa, que forma part del calendari de la Copa del Món de Ultrasky, presenta un recorregut de 73,3 quilòmetres i un desnivell acumulat de 8.525 metres.