Esports 19/07/2012

Leo Messi no abaixa el llistó

El crac blaugrana va oferir una compareixença de premsa pausada i plena de confiança després del segon dia d'entrenaments. Messi accepta el repte d'intentar mantenir el rendiment dels últims anys.

Natalia Arroyo
3 min
EL MESSI MÉS HUMÀ 
 L'argentí va comparèixer ahir en roda de premsa amb un to tranquil i humil, i va arribar a assegurar que creu que encara pot donar més.

BARCELONA.La principal estridència de Leo Messi és el seu to sempre tranquil, impassible, humil. Irritablement natural i senzill, fins i tot quan repassa una llista inacabable d'èxits i s'imposa encara més reptes a superar. Ahir el crac blaugrana va estrenar-se en roda de premsa després de la primera sessió d'entrenament al matí a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí i va mantenir un discurs breu i directe per deixar clar que la seva ambició no només està intacta sinó que creix any rere any. Messi accepta l'exigència d'haver de, com a mínim, mantenir el nivell de rendiment de les últimes temporades i assegura que vol redimir-se de les desfetes a la Lliga i a la Champions de l'últim any de Guardiola. Es mostra il·lusionat de tornar a jugar sota les ordres de Tito Vilanova (amb qui ja va coincidir en l'etapa cadet) i es desfà en elogis cap als seus companys de vestidor, encara que alguns siguin rivals directes seus en la lluita per la Pilota d'Or.

Debut en sala de premsa

Que Messi parlés davant la premsa era un fet gairebé inèdit. No ho havia fet encara mai a la renovada sala de premsa de la Ciutat Esportiva i feia gairebé un any que no se'l sentia parlar en una compareixença davant els mitjans. L'última havia sigut el 18 d'octubre del 2011, en la prèvia d'un partit de Lliga de Campions contra el Viktoria Plzen a la sala Ricard Maxenchs del Camp Nou.

Amb un to baix, pausat i de vegades fins i tot mandrós, Leo Messi va anar responent una per una a totes les preguntes que li anaven plantejant els periodistes, rematant-les totes al primer toc. Si el tema es repetia, ell repetia el discurs afegint-hi un simpàtic "com ja he dit abans". Messi prefereix vestir de curt i parlar quan la pilota està en moviment que no pas fer-ho assegut en una cadira darrere d'un micròfon, però també des d'allà ho té clar i ho fa fàcil.

Quan li pregunten si pot superar l'estratosfèrica xifra de 73 gols que va marcar la temporada passada, a ell se li escapa un somriure tímid, una mica entremaliat, i diu, si més no: "Ho intentaré". Afegeix que no el preocupen els registres golejadors, que no són el seu objectiu, que és un tema "secundari" i que l'únic que l'importa "quan arrenca una temporada és aconseguir títols".

"Intento millorar tots els anys", afirma amb serenor, com si fos evident que no es conforma amb el llistó que situa cada cop més amunt. Diu que tant de bo li quedi "marge per ser encara millor jugador" i afegeix que té "el mateix pes que els companys dins el vestidor" i que "cadascú sap el que ha de fer dins i fora del camp".

Surt el nom de Cristiano Ronaldo i el resultat segueix sent el mateix: fredor, calma. Molta calma. L'intenten provocar recordant-li declaracions del portuguès contra ell durant l'Eurocopa, però Messi no es posa nerviós, ni s'enfada, ni cau en el parany. "No tinc res a dir".

Li treuen el tema de la Pilota d'Or, per saber si creu que té menys opcions de guanyar-la per l'absència de grans títols i ell, ambiciós, respon que el debat "encara queda lluny", insinuant que encara pot convèncer el jurat en els mesos de competició que aviat començaran. L'ocasió és excel·lent per fer pinya, per fer un exercici de camaraderia i dir en veu alta que el seu desig seria que el premi se l'endugués Xavi o Iniesta, "perquè se'l mereixen". Fins i tot veu possible que sigui per al madridista Iker Casillas, un candidat més. Un adversari més.

Tito, Villa i Mascherano

Sense entrar en polèmica, Leo Messi va evitar analitzar si la Lliga perduda havia sigut "estranya" i va demanar centrar-se només a lluitar per la d'aquest curs 2012/13. Per fer-ho, l'equip necessitarà que torni la millor versió de David Villa, un davanter que Messi va trobar "molt" a faltar l'any passat i que s'està recuperant bé per estar a punt aviat.

Una altra de les claus serà la continuïtat del model dels últims quatre anys, amb el relleu de Tito Vilanova en substitució de Pep Guardiola. Messi ja va coincidir amb el nou tècnic quan era cadet i ahir reconeixia que el fa "feliç" tornar-se'l a trobar ara al primer equip.

L'argentí no va amagar, tampoc, que l'altra gran notícia que espera és la renovació del seu amic Javier Mascherano, un jugador "fonamental" i que no ha fet "ni un sol partit dolent" des que juga de central.

stats