LA LLIGA
Esports 25/03/2012

Leo Messi segueix col·leccionant rècords

Leo Messi segueix batent rècords i amb el gol que va aconseguir a Mallorca es converteix en el blaugrana que ha aconseguit més gols en una temporada a la Lliga. Quan falten nou jornades, ja n'ha fet 35.

Nuria García
2 min
Leo Messi celebra amb el xilè Alexis Sánchez el gol que va marcar a Mallorca.

BARCELONALeo Messi va aconseguir a Mallorca un nou rècord per a la seva col·lecció. Si dimarts contra el Granada va convertir-se en el màxim golejador en partits oficials amb el Barça i va superar un jugador històric com és César Rodríguez, a Mallorca va aconseguir marcar el seu 35è gol a la Lliga en una temporada, i supera, de retruc, un rècord que encara tenia Ronaldo.

El jugador brasiler va marcar 34 gols en la Lliga 1996-1997, i Messi va aconseguir igualar aquesta fita en la temporada 2009-2010. Contra el Granada -en l'anterior jornada de Lliga-, amb el hat trick que va marcar, va igualar la fita de Ronaldo de nou, i ahir a Mallorca, amb el gol de falta directa, va superar aquest rècord i el va deixar en 35. Tot i això, encara pot superar aquesta xifra, ja que el crac blaugrana té per davant nou partits abans que s'acabi aquesta Lliga.

Aquest rècord va perillar durant els primers instants després del gol. Messi va xutar una falta i, al segon pal, semblava que Alexis havia pentinat la pilota al fons de la xarxa. Però al descans l'àrbitre va confirmar que el gol era de l'argentí, igual que la Lliga de Futbol Professional (LFP). Però el Pitxitxi és un trofeu que dóna el diari Marca i, per tant, en la lluita que té el blaugrana amb Cristiano Ronaldo per convertir-se en el màxim golejador de la Lliga, l'última paraula la tenia el rotatiu madrileny. Al principi va atribuir el gol a Alexis, però finalment va rectificar i el va donar a l'argentí.

600 gols amb Guardiola

El gol de Messi a la primera part va ser la diana 599 de l'era Guardiola. Va ser Piqué, aprofitant una pilota que s'havia estavellat al pal, qui va aconseguir el gol 600 del Barça des que Pep Guardiola n'és l'entrenador. La primera temporada del tècnic de Santpedor, la 2008-2009, va ser la més fructífera pel que fa als gols, amb 158 dianes. La següent els blaugranes van marcar-ne 138, mentre que la passada, la 2010-2011, van aconseguir batre el porter rival en 152 ocasions, les mateixes que aquesta temporada fins ara.

Així doncs, el Barça actual és a sis gols d'igualar el registre golejador del primer curs de Guardiola. Ocasions per igualar-lo -i per superar-lo- encara n'hi haurà, ja que els blaugranes tenen per davant nou partits de Lliga, un de Copa del Rei i, com a mínim, els dos de quarts de final de la Lliga de Campions que enfrontaran el Barça i el Milan.

stats