MERCAT DE FITXATGES
Esports 28/07/2011

L'eterna reunió per Cesc

Toni Padilla
4 min
L'eterna reunió per Cesc

Aquest divendres el tècnic de l'Arsenal, el francès Arsène Wenger, oferirà una roda de premsa per presentar l'Emirates Cup, torneig que es juga aquest cap de setmana a l'estadi de l'Arsenal. Malgrat que aquest partit no és oficialment la presentació del club gunner , si que és el primer matx de la temporada davant del seu públic. I també serà una roda de premsa en què Wenger hi haurà de dir la seva sobre què passa amb el seu capità, Cesc Fàbregas.

L'Arsenal ja ha tornat a Londres després d'uns dies de feina a Alemanya, i Wenger s'ha retrobat amb Cesc, que aquests dies ha treballat en solitari a les instal·lacions del club recuperant-se dels problemes físics que suposadament pateix.

Cesc i Wenger preferirien tancar aquest afer avui. Tot i que la idea és poder fer una reunió amb qui té l'última paraula, el cap executiu Ivan Gazidis, les converses mai s'han aturat via telèfon. Si Cesc ja va parlar ahir amb Wenger per estovar la posició de l'alsacià, Gazidis ha parlat amb el representant del jugador, Darren Dein.

La reunió definitiva, de fet, serà entre Cesc, Dein, Gazidis i Wenger. Els noms claus en aquesta operació. Wenger va arribar a l'Arsenal quan el club encara estava controlat pels vells propietaris del club de tota la vida, quan un club anglès mai hauria acceptat negociar pel seu capità. Però des de fa dos anys, una figura que no para de créixer dins del club de Londres és Stan Kroenke, el nord-americà que ha esdevingut el màxim accionista del club.

Kroenke va ser qui va obrir la porta a Gazidis, el cap executiu del club. Nascut a Sud-àfrica, educat a Anglaterra i amb gran experiència professional als Estats Units, Gazidis simbolitza els nous temps. Si cal vendre un jugador, no passa res si hi ha un benefici clar. Kroenke comparteix aquesta opinió. Si fa tres anys els màxims dirigents de l'Arsenal veien com una provocació una oferta pel seu capità, ara negocien sense problemes. Només cal que hi hagi una oferta raonable.

Gazidis ha promès a Wenger que tindrà un equip competitiu. I no ha amagat que es pot negociar amb Cesc. De fet, el club ja negocia per fitxar Juan Mata amb els diners provinents d'una operació que es podria tancar aviat. Hi ajudarà molt la figura de Darren Dein, representant del jugador i bon amic personal de Wenger. Dein, de fet, és fill d'un expresident de l'Arsenal i coneix bé tant la vella guàrdia com la nova. L'escenari ideal per permetre a Cesc que marxi. Sempre que l'oferta econòmica agradi. I 37 milions agraden prou a tots els actors d'aquesta reunió virtual sense fi.

Ivan Gazidis

Cap executiu de l'Arsenal

Des del 2009 és qui gestiona el club. Nascut a Sud-àfrica, ha promès als aficionats de l'Arsenal una plantilla competitiva per a aquesta temporada. Gazidis va estudiar dret a la Universitat d'Oxford i va viure del 1994 al 2001 als Estats Units, on va ser una de les figures claus en l'èxit de la lliga de futbol professional local, la MSL. Aquí va posar-se en contacte per primer cop amb l'actual màxim accionista de l'Arsenal, el nord-americà Stan Kroenke. Després d'uns anys treballant al futbol mexicà i la CONCACAF, Gazidis va tornar a Anglaterra per posar-se al capdavant de l'Arsenal com a cap executiu. A diferència dels seus antecessors en el càrrec, Gazidis no veu amb mals ulls vendre jugadors importants si els diners que s'embutxaca el club a canvi permeten mantenir el nivell. Una política de club més pròxima a tot allò que va conèixer quan era als Estats Units.

Darren Dein

Representant de Cesc

Fill d'un exvicepresident de l'Arsenal, Darren Dein era advocat d'una empresa que organitzava esdeveniments musicals. Gràcies a la posició del seu pare, Dein va posar-se en contacte amb jugadors de l'Arsenal, als quals aconseguia bones entrades per als concerts que la seva empresa organitzava. De l'amistat que va sorgir d'aquests concerts, Dein en va treure una nova vida fent de representant de jugadors com Thierry Henry, Clichy o Cesc Fàbregas. Dein coneix gairebé tots els treballadors de l'Arsenal, els membres del consell directiu i també les cares noves. De fet, és l'únic que pot presumir de bona relació amb Wenger, Cesc i Gazidis. Una posició ideal per evitar que les negociacions siguin tenses.

Stan Kroenke

Principal accionista de l'Arsenal

Des de fa més o menys un any, aquest nord-americà és el principal accionista de l'Arsenal i no para de guanyar pes dins del club de Londres. Kroenke és un home fet a si mateix, que s'ha fet d'or invertint en el món dels esports -també és propietari dels Denver Nuggets (NBA), els Colorado Avalanche (hoquei sobre gel), els Colorado Rapids (MSL de futbol) i el 40% dels St. Louis Rams (futbol americà)-. La seva prioritat és una política agressiva per entrar fort al mercat nord-americà i consolidar la marca a Àsia. Kroenke, amb la seva visió més americana, no té cap mena de problema per vendre jugadors com Cesc si l'operació econòmica permet portar nous jugadors. A Anglaterra es dubtava de la seva implicació amb l'Arsenal, però encara no s'ha perdut cap consell directiu del club, volant amb el seu jet privat des de terres americanes, on és propietari del club que ha guanyat la lliga professional, la MSL.

stats