EURO 2012
Esports 08/06/2012

Grècia se sobreposa a Velasco Carballo i empata el partit inaugural amb els amfitrions polonesos (1-1)

La selecció grega ha acabat jugant millor tot i ser perjudicada per l'expulsió injusta de Papasthopoulos

Toni Padilla
Els grecs, protestant Velasco Carballo

BarcelonaUn gol de Robert Lewandowski als 17 minuts de la primera part ha donat inici a l'Eurocopa de futbol. Els polonesos han fet un inici de partit fantàstic gràcies a la connexió de jugadors del Borussia Dortmund. Pisczczek i Błaszczykowski han fet molt de mal per la dreta i després de dues ocasions una centrada del capità local l'ha rematada un altre jugador del Dortmund, Lewandowski, de cap (1-0).

Polònia, ordenada en la pressió i elèctrica en atac, ha dominat els primers 25 minuts però de mica en mica Grècia s'ha crescut. En els primers 45 minuts, però, els homes de Fernando Santos no han generat perill, més enllà d'un possible penal per mans de Perquis. Velasco Carballo, però, s'ha convertit en protagonista per expulsar abans del descans Papasthatopoulos per dues faltes que no eren ni falta.

A la segona part, l'entrada de Salpingidis ha donat vida a una Grècia valenta, i el jugador del PAOK ha empatat als 50 minuts després d'una errada defensiva local. Poc després, Salpingidis ha forçat l'expulsió del porter local Szczęsny. Karagounis, però, ha vist com el porter suplent Tyton aturava el seu penal.

Jugant 10 contra 10, Grècia ha sigut millor i de nou Salpingidis ha vist com no valia un gol seu per fora de joc. En la següent jornada Grècia jugarà amb els txecs, i els polonesos amb els russos.

Fitxa del partit:

Polònia: Szczęsny, Boenisch, Wasilewski, Perquis, Piszczek, Polanski, Rybus (Tyton, 70'), Obraniak, Murawski, Błaszczykowski i Lewandowski.

Grècia: Chalkias, Maniatis, Torosidis, S. Papastathopoulos, Holebas, A. Papadopoulos (K. Papadopoulos, 25') , Karagounis, Ninis (Salpingidis, 46'), Katsouranis, Samaras i Gekkas (Fourtonis, 80').

Gols: 1-0 (17') Lewandowski, 1-1 (50') Salpingidis.

Àrbitre: Velasco Carballo. T. G.: S. Papastathopulos (28'), Holebas (45'), Karagounis (54') T. V.: S. Papastathopulos (41') i Szczęsny (69').