SECCIONS
Esports 20/05/2012

L'hora de lluitar per més títols a les seccions

Dia important per a les seccions del Barça. El Barça d'handbol es pot assegurar la lliga i el bàsquet pot arribar a les semifinals de la Lliga Endesa. El futbol sala, per la seva banda, ja va guanyar ahir.

Toni Padilla
2 min

BARCELONAEl Barça Intersport es juga gran part de les seves opcions per guanyar l'Asobal avui, a les 21 h, al pavelló de l'Ademar de Lleó, una de les pistes que més dificultats ha posat a l'handbol blaugrana en els últims anys. Els blaugranes, de fet, han jugat 18 partits a Lleó, amb un balanç de nou triomfs per als blaugranes, quatre empats i cinc victòries lleoneses.

El Barça, que va perdre a casa amb l'Atlètic de Madrid però segueix líder, ja que té guanyat el goal average amb els madrilenys, necessita guanyar els dos partits de lliga que falten per endur-se el títol. L'última jornada el Barça rep el Torrevella al Palau, per la qual cosa el partit clau és el d'avui. L'Ademar és el tercer classificat i té opcions reals de treure punts a un Barça Intersport que ja sap que ahir l'Altètic de Madrid no va fallar a Pamplona, on va guanyar per 31-39. Endur-se la victòria de Lleó seria, doncs, una manera no oficial de revalidar la lliga. L'Ademar, classificat ja per a la Lliga de Campions de la temporada que ve, no s'hi juga res. Xavi Pascual té tota la seva plantilla al complet per al partit, ja que el capità blaugrana, Laszlo Nagy, no ha estat sancionat per la targeta vermella que va veure contra l'Atlètic de Madrid. Si el tècnic segueix les seves rotacions habituals els descartats seran l'extrem Cristian Ugalde i el pivot Marco Antonio Oneto, que possiblement viuen els seus últims dies com a blaugranes.

El bàsquet, amb el vent a favor

El Barça Regal, per la seva banda, es classificarà per a les semifinals de la Lliga Endesa de bàsquet si guanya avui a la pista del Lucentum d'Alacant (12.30 h, Esport3). Després de superar amb facilitat els alacantins en el primer partit d'aquesta eliminatòria de quarts, els homes de Xavi Pascual saben que si guanyen en una pista on no han perdut mai ja seran a les semifinals per la via ràpida.

El futbol sala no falla

El Barça Alusport també busca ser a les semifinals del play-off per la lliga i va guanyar ahir per 1-2 a la pista del Carnicer Torrejón en el primer partit dels quarts de final de la Lliga Nacional de Futbol Sala. Els homes de Marc Carmona es van avançar amb un gol de Wilde, però Lin va fer-se un gol en pròpia porta en l'últim minut del primer temps. A la segona part, Sergio lozano, en un gran estat de forma, va fer l'1-2 i els madrilenys ja no van saber empatar. El dia 26 el Barça en tindrà prou amb guanyar a casa per arribar a les semifinals. I si perd disposarà d'una segona oportunitat, de nou al Palau Blaugrana.

El Barça femení juga avui a Santander contra el Reocín Racing (12 h) obligat a guanyar per arribar a l'última jornada amb tres punts de diferència sobre l'Athletic Club, que ahir va guanyar per 4-1 el Prainsa Saragossa. Les noies entrenades per Xavi Llorens tenen el goal average perdut amb les basques, però si guanyen els dos partits que els queden seran campiones de lliga per primer cop en la seva història. En l'última jornada les blaugranes reben a casa l'Sporting de Huelva.

stats