LLIGA DE CAMPIONS
Esports 16/05/2011

L'hora de la veritat per a Sergio Busquets

La comissió de control i disciplina de la UEFA farà públic avui si sanciona o no Sergio Busquets. Malgrat algunes informacions que es van filtrar ahir, el Barça afirma que no en té cap informació.

Toni Padilla
3 min
Sergio Busquets, amb la copa de campions de Lliga ahir a la gespa del Camp Nou. Avui sabrà si la UEFA el castiga.

Barcelona.Sergio Busquets sabrà avui si pot jugar o no la final de la Lliga de Campions de Wembley contra el Manchester United. Malgrat que ahir a la tarda un teletip de l'agència de notícies brasilera Agencia News afirmava que la Comissió de Control i Disciplina de la UEFA havia decidit ahir arxivar el cas, fonts del Barça van deixar ben clar que encara no en tenien cap novetat. Malgrat que des del club hi ha un cert optimisme sobre aquest tema, la UEFA -a diferència d'altres cops- ha aconseguit mantenir un cert secretisme i no se sap el resultat de la reunió que va tenir lloc ahir. Els serveis jurídics del club, però, creuen que aquesta informació, que no va poder ser contrastada, vindria a ser finalment certa i el cas seria arxivat.

Els membres de la Comissió de Control i Disciplina de la UEFA es van reunir per videoconferència ahir per tractar el cas. El president de la comissió, Thomas Partl, va tractar ahir el tema amb diferents membres. Partl hauria insistit a mantenir les converses en secretisme, sense filtracions, ja que com que es tracta d'una acusació de racisme, es vol anar amb molt de compte. El Barça sap de bona font que els membres de la UEFA volen mostrar una actitud de fermesa davant dels casos de racisme, però també saben que no hi ha una prova clara que pugui acusar Sergio Busquets, ja que, segons els especialistes, no es pot assegurar amb la imatge de vídeo de què es disposa que el vallesà digui "mico" a Marcelo.

Possible recurs

En tot cas, la Comissió de Control i Disciplina de la UEFA té previst reunir-se a Dublín demà-passat, dimecres, just abans de la final de l'Europa League entre el Porto i l'Sporting de Braga a la capital irlandesa. Així, en cas que la Comissió de Control i Disciplina fes públic que accepta la denúncia del Reial Madrid i sanciona Busquets, el Barça tindria temps per reaccionar i presentar un recurs.

Cal recordar que l'inspector de la UEFA Jean Samuel Leuba demanava cinc partits de sanció per a Sergio Busquets. El Barça, però, confia no haver de presentar cap recurs i medita fins on caldria arribar si finalment la UEFA castiga el migcampista vallesà, que portes endins del vestuari insisteix en la seva innocència. Tant Josep Guardiola com el secretari tècnic Andoni Zubizarreta insisteixen que creuen Busquets, que és acusat basant-se en un informe que posa al mig de l'acusació un vídeo en què la major d'experts afirmen que no es pot utilitzar com a prova. El Madrid, de fet, ha utilitzat un informe en què l'expert té una titulació que segons fonts consultades pels serveis jurídics del Barça no tindria gaire valor. El club blaugrana, de fet, també ha presentat un informe amb les opinions d'experts, en què els especialistes admeten que, segons les imatges, Busquets podria estar dient tant " mono, mono " com " mucho morro ", tal com defensa el jugador.

Avui, doncs, serà el dia clau per a un Busquets que aquests dies ha manifestat al seu entorn la preocupació per acabar pagant els plats trencats i perdre's la final contra el Manchester United. El club confia saber el resultat de la reunió d'ahir abans d'aquest migdia. Pep Guardiola va insistir ahir que ells no tenen ni una sola pista sobre que pot haver passat en aquesta reunió a diferents bandes feta per videoconferència. El tècnic de Santpedor, però, encara no ha volgut pensar sobre què es podria fer si el seu jugador és sancionat. Ahir, de fet, va insistir que encara no ha tingut gaire temps per pensar en el Manchester United. Aquesta setmana s'hi posarà, i ho farà sabent la decisió de la UEFA.

stats