EUROBÀSQUET
Esports 14/09/2011

L'hora de la veritat per a l'Espanya de Scariolo

La selecció espanyola vol treure partit de la profunditat de banqueta i de les alternatives en atac per fer bons els pronòstics contra Eslovènia i aconseguir un bitllet per a les semifinals de l'Europeu.

Martí Molina
2 min

Barcelona.La selecció espanyola de bàsquet surt com a favorita contra Eslovènia (17.00 h) per aconseguir un bitllet per a les semifinals de l'Eurobàsquet. El conjunt que entrena Sergio Scariolo s'enfronta a un rival d'entitat, que practica un bàsquet elegant però alhora assequible per la falta d'alternatives a la banqueta. Ben al contrari de l'equip que lideren els germans Gasol, que pot fer múltiples canvis durant el partit gairebé sense que el rendiment se'n ressenti.

Les apostes són favorables al conjunt espanyol, i fins i tot alguns jugadors eslovens com Jaka Lakovic i Erazem Lorbek han reconegut que "Espanya és favorita" per al partit d'aquesta tarda. Però homes veterans com Pau Gasol no volen penjar-se aquesta etiqueta. En un partit de caixa o faixa són conscients que no poden relaxar-se ni un instant, i per això el pivot dels Lakers recordava ahir, a la prèvia de l'enfrontament: "També érem favorits a casa, a la final del 2007", quan van caure contra Rússia.

L'equip espanyol arriba a la cita amb la moral molt alta, després d'haver completat una molt bona segona fase del torneig, en la qual va finalitzar primera de grup. L'actual campiona d'Europa té tots els jugadors disponibles, i a més ha disposat de dos dies de descans -el seu rival només n'ha tingut un-. Una bona notícia per a Pau Gasol, que ha tingut més temps per continuar recuperant-se de les molèsties al turmell dret.

Els seus 20 punts de mitjana -un 60% d'encert- són imprescindibles per a la bona ratxa de l'equip, així com la societat que forma amb el seu germà Marc sota la cistella. A ells dos cal afegir-hi el tir exterior del blaugrana Joan Carles Navarro i la fortalesa defensiva del mallorquí Rudy Fernández.

La selecció eslovena també compta amb un equip competitiu, però no té tanta profunditat de banqueta per jugar els 40 minuts al 100% de les seves possibilitats. Els germans Goran i Zoran Dragic són les principals amenaces en el joc exterior, a més dels triples aïllats de l'exblaugrana Jaka Lakovic. En el joc interior, el blaugrana Erazem Lorbek i el madridista Mirza Begic són els dos jugadors de referència, en un combinat en què també hi ha un vell conegut del Manresa, l'ala pivot Uros Slokar.

Lituània contra Macedònia

Més enllà de l'enfrontament entre Espanya i Eslovènia, avui també es coneixerà el segon equip classificat per a les semifinals, que sortirà del partit entre Lituània i Macedònia (20.00 h).

Els lituans, amfitrions del torneig, surten com a principals favorits per a la victòria, i tindran el suport de 15.000 espectadors per superar una selecció que ha estat la revelació del torneig. I és que els macedonis s'han colat als quarts de final contra tot pronòstic després d'haver perdut només dos partits en tota la competició.

stats