BÀSQUET - EUROLLIGA EUROLLIGA FEMENINA
Esports 30/10/2019

Líder sense discussió

El Barça supera el València Basket i es queda com a únic equip invicte a l’Eurolliga (83-77)

i

BarcelonaEl Barça va superar ahir el València Basket per tercera vegada aquesta temporada (83-77) i es va col·locar com a líder en solitari de l’Eurolliga. La derrota del CSKA contra l’Olympiacos (79-84) deixa l’equip blaugrana com a únic invicte de la màxima competició europea. El conjunt català va encetar una setmana de tres partits amb un treballat triomf contra un rival molt millor del que a hores d’ara indica la classificació. L’enfrontament va arribar empatat als últims minuts, però el tram final dels locals va ser més solvent.

“Hem fet un bon partit davant d’un equip contra el que sempre tenim partits ajustats. No hi ha partits fàcils, i hem sabut fer una bona defensa i mantenir un bon esperit per endur-nos la victòria. L’entrenador ha sabut llegir la situació”, va resumir Nikola Mirotic, que va sumar 17 punts i 7 rebots. Cory Higgins, que va anotar 20 punts i el triple clau en l’últim minut, també va fer una bona feina en el moment en què es jugaven les garrofes.

Svetislav Pesic no va poder comptar amb els seus quatre directors de joc (Thomas Heurtel, Kevin Pangos, Malcolm Delaney i Pau Ribas), però va recuperar Víctor Claver. Jaume Ponsarnau, per la seva banda, va tenir la baixa de Sam van Rossom. La primera meitat va ser molt igualada. Les alternances es van succeir en el marcador i cap dels dos equips va aconseguir obrir una escletxa important. Primer ho va intentar el Barça, que va aprofitar uns minuts d’inspiració d’Àlex Abrines per construir-se una diferència de sis punts (21-15). Després ho va provar el València Basket, que va utilitzar els triples de Jordan Loyd per capgirar l’escenari del partit (33-37). El conjunt visitant va saber posar l’accent en les transicions defensives i evitar que l’equip blaugrana accelerés el seu joc ofensiu. Obligat a buscar atacs estàtics, els homes de Pesic van intentar trobar un bon equilibri. “Hem jugat una bona primera meitat, amb molta intensitat contra un rival que té un gran talent”, va opinar Abrines.

El partit, que va ser una delícia per als espectadors, va arribar igualat als últims minuts, quan un parcial de 8-0 del Barça va endolcir la situació local (74-68). El València Basket no es va rendir i va tornar a ajustar el marcador (76-75), però l’equip blaugrana es va apuntar un parcial de 7-2 per sentenciar la victòria. Amb 78-75 en el marcador, Higgins i Kuric van tenir dues accions decisives. El primer va anotar un triple i el segon va completar una bona acció de contraatac.

Reconeixement per a Jordi Trias

Abans de començar la segona part, el Barça va fer un senzill acte de reconeixement a Jordi Trias, que va defensar la samarreta blaugrana del 2004 al 2010. L’exjugador, que actualment col·labora amb Catalunya Ràdio, va rebre els aplaudiments del Palau Blaugrana, que recorda tant les seves actuacions sobre el parquet com el seu caràcter afable. Uns dies després d’anunciar la seva retirada, el gironí es va emocionar en rebre el caliu del públic culer. Excompanys com Joan Carles Navarro, Roger Grimau o Víctor Sada van participar en l’acte d’homenatge.