14 ANYS DE BLANC-I-BLAU Reportatge
Esports 26/02/2011

L'ídol torna a Cornellà amb l'amenaça de convertir-se en botxí

Nuria García
2 min
Tamudo retirant-se del camp en un dels últims partits com a jugador de l'Espanyol.

El partit d'aquesta tarda a Cornellà-el Prat no serà un més per a Raúl Tamudo. El davanter de Santa Coloma de Gramenet torna a la que va ser casa seva durant catorze anys i de la qual va sortir gairebé per la porta del darrere després que les desavinences amb el tècnic, Mauricio Pochettino, acabessin per fer que el davanter no entrés a les convocatòries i veiés els partits des de la graderia.

El que fins l'estiu passat era l'ídol de l'afició blanc-i-blava i màxim golejador de la història de l'entitat periquita, avui torna convertit en una amenaça, vestint la samarreta d'un equip, la Reial Societat, que està en ratxa ascendent, i en un moment molt dolç a nivell personal. Tamudo ha aconseguit veure porta en tres dels últims quatre partits i s'ha convertit, amb sis gols, en el màxim golejador de l'equip basc. Tot i que la temporada no va començar de la millor manera per al de Santa Coloma -es va lesionar al braç-, Tamudo viu a Donosti una segona joventut.

Amb el gol que va aconseguir contra l'Almeria a finals de gener, el davanter es va convertir en el jugador català que més cops ha marcat, superant el mític Joaquim Murillo, que durant les dècades dels 50 i 60 va jugar al Valladolid i al Saragossa i va marcar 132 gols. Ara, amb 135 gols acumulats, Tamudo tornarà a trepitjar Cornellà. "No estic en guerra amb ningú. Sempre m'he sentit molt estimat per l'afició de l'Espanyol, que farà el que li dicti el cor", ha dit aquesta setmana el davanter, que ha assegurat que, si marca, no celebrarà el gol per respecte.

Torna Víctor, cau Iván Alonso

Per a aquest partit, a més de les baixes per lesió de llarga durada que l'equip arrossega, el tècnic de Mauricio Pochettino té les baixes d'Iván Alonso i de Javi Chica. Pel que fa al primer, s'ha decidit que no jugui avui per precaució, mentre que el defensa està sancionat. La nota positiva és el retorn a la convocatòria del defensa del planter Víctor Álvarez, ja recuperat d'una forta contusió a la cuixa dreta. Aldo Duscher i José Callejón, que han patit molèsties durant la setmana, han entrat a la llista.

stats