PRIMERA DIVISIÓ
Esports 01/12/2012

El Llevant visita un Celta en ratxa intentant oblidar la derrota amb el Barça

L'equip granota, sense els lesionats Dudka i Pedro Ríos, porta tres partits fora de casa sense perdre

Efe
3 min
El Llevant busca els setzens de final contra el Helsingborgs suec

ValènciaEl Celta de Vigo, després de sumar dilluns passat la seva primera victòria com a visitant a Saragossa (0-1) i remuntar el dijous l'eliminatòria de Copa l'Almeria (3-0), aspira a sumar demà el seu tercer triomf de la setmana davant el Llevant, una victòria que li permetria a més allunyar-se de la zona de descens.

El Llevant afronta el duel a Vigo en el seu millor moment com a visitant, ja que ha guanyat dos dels seus tres últims partits fora de casa, després de vèncer el Getafe (0-1) i Deportivo de la Corunya (0-2) i empatar al estadi del Sevilla (0-0). L'entrenador del Llevant, Juan Ignacio Martínez, perd per lesió a Dariusz Dudka, operat d'una pubàlgia, i Pedro Ríos, que dimecres passat, en Copa contra el Melilla, va patir un trencament al bíceps femoral i estarà un mes de baixa.

A més, l'entrenador valencià va prescindir per decisió tècnica del centrecampistes Óscar Serrano, així com dels defenses centrals Héctor Rodas, amb un cop al quàdriceps, i Massimo Volta. Finalment, Juan Ignacio podrà comptar amb el nigerià Obafemi Martins, que arrossega en les dues últimes setmanes unes molèsties musculars i la seva presència a Vigo havia estat una incògnita en les últimes hores.

Per això, el tècnic ha citat el davanter del filial Roger, que va marcar a la Copa davant el Mellila dimecres passat, i en portar 19 jugadors de fer un descart abans del partit. El preparador valencià, després d'haver donat descans a la Copa del Rei a gairebé tots els seus titulars, tornarà a comptar amb l'onze més repetit en Lliga i Pedro López recuperaria el seu lloc, després de complir un partit de sanció, i deixaria a Chris Lell a la banqueta .

Al Celta, excepte al tocat Alex López, Paco Herrera no va reservar cap dels seus titulars a la Copa Buscava arribar als vuitens per enfrontar-se al Reial Madrid, encara que això tingués un risc majúscul, tant en risc de lesió com de desgast físic. La majoria d'aquests jugadors porten 210 minuts de joc des de començament de setmana, de manera que no seria estrany que el tècnic celeste realitzés algunes rotacions en el seu onze, sobretot perquè aquest matí ha revelat en la seva compareixença davant els mitjans que Roberto Lago i Hugo Mallo estan "al límit", "bastant castigats" per l'esforç.

El problema és que Mallo no té recanvi a la primera plantilla, per això la seva suplència sembli complicada, mentre que al lateral esquerre té moltes opcions d'entrar Carlos Bellvís per Llac, completant la línia defensiva la dupla Cabral-Tunísia al centre del eix. Per davant, el retorn d'Alex López, que va descansar a la Copa per unes molèsties, al doble pivot al costat del capità Borja Oubiña serà la gran novetat d'un centre del camp en què també pot entrar Quique de Lucas a la banda dreta pel internacional argentí Augusto Fernández.

L'altra gran incògnita és si Herrera alinearà al coreà Park o el veterà Mario Bermejo per darrere de Iago Aspas, ja que el danès Michael Krohn-Dehli, en un gran estat de forma, és indiscutible a la banda esquerra.

Alineacions probables

Celta: Javi Varas, Hugo Mallo, Cabral, Tunísia, Bellvís, Oubiña, Alex López, Quique de Lucas, Bermejo o Park, Krohn Delhi, Iago Aspas.

Llevant: Munúa, Pedro López, Navarro, Ballesteros, Juanfran, El Zhar, Diop, Iborra, Juanlu, Barkero i Martins

Estadi: Balaídos (19.00 hores)

Àrbitre: Estrada Fernández (col · legi català).

stats