PRIMERA DIVISIÓ
Esports 30/09/2012

El Llevant surt escaldat de Pamplona i segueix sense puntuar fora de casa (4-0)

Fluix partit del Llevant, que va mantenir-se amb opcions fins al minut 82, quan va arribar el segon gol local

Martins (Llevant) i Timor (Osasuna)

PamplonaL'Osasuna va aconseguir la seva primera victòria de la temporada en golejar un fluix Llevant amb els gols a la segona part de l'argentí Emiliano Armenteros, el millor dels 'rojillos' i clau en el triomf, l'ivorià Lamah, el valencià Timor, de penal, i Nino. Una golejada irreal pel partit vist, tot i que l'Osasuna va merèixer clarament el triomf davant un Llevant que va baixar els braços després del segon gol al minut 82.

Primera part bastant igualada. Encara que els locals van portar el pes del partit, tot just van crear joc i no van portar excessiu perill davant la porteria del Llevant, que es va trobar amb un partit còmode i va tirar d'ofici per no complicar-se la vida. Els 'rojillos', aclaparats per la necessitat de punts, segueixen sense trobar un patró de joc per la falta sobretot d'un organitzador en atac. Això, unit al baix estat de forma d'alguns jugadors, va comportar una primera part anodina.

L'equip pamplonès va arribar únicament amb perill a la primera meitat en un parell d'accions: una falta lateral que no va poder culminar Nino en tallar la jugada Diop i un xut llunyà de Timor que va rebutjar Munúa. El quadre valencià, sense voler arriscar, tampoc es va prodigar en atac en el primer període. Juanfran va intentar sorprendre Andrés Fernández des de quaranta metres i Annan va frenar l'opció a Navarro de rematar una pilota dins l'àrea en bona posició.

Decorat similar a l'inici del segon temps. No obstant això, l'Osasuna va trobar el gol en la seva primera aproximació. Això sí, li va costar Déu i ajuda, en una jugada infinita amb tres rematades. Armenteros li va ficar una bona passada interior a Cejudo, el cordovès va rematar al pal i el rebuig el va recollir Armenteros, però el seu xut el va treure sota pals Juanfran i, finalment, l'argentí va aprofitar el rebuig erroni d'Iborra per marcar amb l'esquerra (1-0, m. 54).

El Llevant, tot i anar perdent, no va forçar la màquina i només va poder igualar el partit amb un parell d'ocasions de Navarro i Martins, la rematada de cap la va parar Andrés Fernández. L'Osasuna va garantir la seva primera victòria de la temporada a falta de vuit minuts per a la conclusió de la trobada.

Joseba Llorente es va quedar sol davant del porter rival després d'una passada d'Armenteros. Munúa va treure la rematada de Llorente, però el rebuig li va quedar a plaer a Lamah per marcar el 2-0. Els 'rojillos' van augmentar el marcador de penal al minut 88. Juanfran va fer penal a Kike Sola i Timor va transformar la pena màxima. El migcampista valencià es va guanyar la reprovació de la seva pròpia afició amb un gest a la grada per celebrar el gol. Ja en el temps afegit Nino va tancar el compte amb una rematada dins de l'àrea després d'una nova aparició d'Armenteros.

- Fitxa tècnica:

4 - Osasuna: Andrés Fernández, Oier, Lolo, Arribas, Nano, Annan (Raoul Loe, m. 80), Timor, Cejudo (Lamah, m. 77), Armenteros, Nino, i Llorente (Kike Sola, m. 87) .

0 - Llevant: Munúa, Chris Lell, Ballesteros, Navarro, Juanfran, Diop (Gekas, m. 59), Iborra, El Zhar (Pedro Ríos, m. 66), Michel (Rubén, m. 73), Barkero, i Martins .

Gols: 1-0, m. 54: Armenteros. 2-0, m. 82: Lamah. 3-0, m. 88: Timor, de penal. 4-0, m. 93: Nino.

Àrbitre: Álvarez Izquierdo (Comitè Català). Va mostrar targeta groga als locals Oier (m. 28) i Nano (m. 36) i als visitants Diop (m. 17), El Zhar (m. 62) i Iborra (m. 69).