PRIMERA DIVISIÓ
Esports 20/12/2012

El Llevant tanca un any fantàstic amb una derrota contundent a Vallecas (3-0)

Els valencians han rebut tres gols en la segona part d'un partit on es trenca la seva bona ratxa fora de casa

Efe
3 min
José Javier Barkero, contra el Rayo

MadridEl Rayo va sumar un important triomf per a les seves aspiracions de permanència, gràcies als gols del jugador del planter Nacho, del capità Piti i l'argentí Franco Vázquez. Gols que van permetre trencar el mur d'un sòlid Llevant, que es va mostrar excessivament defensiu i només va crear perill en accions puntuals.

Els primers minuts van mostrar un ritme trepidant de joc, amb moltes alternatives i dos equips volent la pilota per portar la iniciativa ofensiva. Aquest aspecte va provocar que hi hagués diverses arribades a l'àrea en els primers compassos que van fer treballar durament les defenses dels dos conjunts. La primera ocasió clara de perill va arribar als 16 minuts, amb un llançament de falta de José Javier Barkero, des del costat dret, que va agafar efecte per la rosca i que el porter Rubén va rebutjar a córner.

Després dels primers 30 minuts el Rayo va començar a imposar el seu joc i es va fer amo de la pilota amb el consentiment del Llevant, que segons passava el temps es mostrava més còmode sense la pilota i es dedicava a aprofitar-se dels errors aliens al centre del camp per muntar els contraatacs. Abans del descans, el visitant Pape Diop va rebre una pilota en línia de tres quarts, es va girar i va assistir entre els centrals a Míchel, que, sol davant de Rubén, es va avançar lleugerament la pilota i no va poder encertar a rematar.

A la segona meitat, el Rayo va seguir portant el pes ofensiu del partit, encara que li va costar que els seus atacs es traduïssin en ocasions clares de perill. L'argentí 'Chori' Domínguez i el capità Piti es van tornar en els futbolistes més incisius del seu equip, però la solidesa que va demostrar el Llevant en defensa va fer que fos molt difícil entrar a la seva àrea amb jugades elaborades. Als 59 minuts va entrar en escena el protagonista de la nit, el jugador del planter Nacho Martínez, que va tornar a deixar a la banqueta un veterà com José Manuel Casado. Nacho va recollir una pilota a la frontal, la va acomodar a la cama esquerra i va llançar un xut amb l'esquerra que es va estavellar al pal i després es va introduir a la porteria.

Amb el marcador a favor, el Llevant es va veure amb moltes presses i va començar a accelerar el ritme del seu joc, fet que va provocar imprecisions en la sortida de la pilota. Amb aquest aspecte va jugar el Rayo, que va aprofitar alguns espais per rondar l'àrea rival, gaudint d'alguna ocasió a les botes del brasiler Leo Baptistao. El Llevant ho va intentar amb alguna individualitat, com un xut llunyà de El Zhar que va repel·lir Rubén, però es va mostrar bastant inoperant en atac els últims minuts. Piti, de falta directa a l'esquadra, als 79 minuts, i l'argentí Franco Vázquez, en el descompte, van sentenciar el partit, deixant els tres punts a Vallecas i permetent el Rayo acostar-se a Europa.

Fitxa tècnica:

3 - Rayo Vallecano: Rubén, Tito, Gálvez, Amat (Labaka, m.79), Nacho, Javi Fuego, Trashorras, Lass (Delibasic, m.73), 'Chori' Domínguez, Piti (Franco Vázquez, m.88) i Leo.

0 - Llevant: Munúa, Pedro López, Ballesteros, Navarro, Juanfran, Míchel (Àngel, m.63), Iborra (Roger, m.82); Diop (El Zhar, m.72), Rubén, Barkero i Martins.

Gols: 1-0: m.59 Nacho; 2-0: m.79 Piti, 3-0: M.92 Franco Vázquez.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes (comitè càntabre). Va amonestar Javi Fuego, 'Chori' Domínguez i Labaka, del Rayo Vallecano, i Martins, Míchel, Iborra i Barkero, del Llevant.

stats