TENIS - ROLAND GARROS
Esports 09/06/2012

Lliçó magistral de Nadal per plantar-se a la final

Rafa Nadal jugarà demà la seva setena final de Roland Garros en vuit anys després de desfer-se de David Ferrer amb facilitat (6-2, 6-2 i 6-1). El seu rival serà Djokovic, que va superar Federer (6-4, 7-5 i 6-3).

Nuria García
3 min
SETENA FINAL  El tenista manacorí Rafa Nadal va aconseguir ahir classificar-se per a la setena final de Roland Garros en vuit anys.

BARCELONA.Rafa Nadal va aconseguir ahir classificar-se per a la seva setena final de Roland Garros en vuit anys gairebé sense despentinar-se. I no per demèrit del seu rival, el xabià David Ferrer, sinó perquè el tenista manacorí està en un estat de forma espectacular i és pràcticament impossible trobar algú que li planti cara en terra batuda.

Nadal va donar ahir a la pista central de Roland Garros l'enèsima lliçó magistral: va aconseguir tornar pilotes d'una manera inversemblant -assegut a terra- i dominar pràcticament totes les facetes del joc. El de Manacor es va desfer Ferrer amb aparent facilitat (6-2, 6-2 i 6-1) i demà podrà defensar el títol aconseguit l'any passat davant Novak Djokovic, que, en la segona semifinal, va superar Roger Federer (6-4, 7-5 i 6-3) en un partit bastant més disputat que el que havia enfrontat el manacorí i el xabià prèviament.

En les seves primeres semifinals en el torneig parisenc, Ferrer va fer el que sap fer millor: córrer i intentar fer variacions en el joc, però Nadal no li va donar opció. Ferrer només va ser capaç de fer mal al joc del manacorí en els primers compassos del partit, fins que Nadal es va activar i va estar impecable en el servei i també restant.

El xabià arribava a Roland Garros en el seu millor moment, però amb això no en va tenir prou per derrotar un Nadal que, des que va perdre contra Ferrer el 2004 a Stuttgart en terra batuda, encadena 13 victòries consecutives en els enfrontaments amb el seu amic de Xàbia. "No crec en la perfecció, no m'agrada parlar d'això. En la meva opinió, la perfecció no existeix", assegurava el manacorí després d'assolir la final del torneig parisenc, si bé afegia que ell creia que acabava de jugar "el millor partit de l'any" i que ho havia fet "gairebé tot bé" per superar Ferrer.

Només ha cedit 35 jocs

Rafa Nadal ha arribat a la final de Roland Garros sense haver perdut cap set i havent cedit només 35 jocs en els sis partits que ha disputat per arribar al matx de demà, una marca que suposa la seva millor arrencada en el torneig parisenc. Si demà guanya a Novak Djokovic cedint cinc jocs o menys, registrarà el seu millor rècord personal en el Grand Slam de París, ja que fins ara la seva millor ratxa és la que va aconseguir el 2008, quan va cedir 41 jocs en dues setmanes abans d'aixecar la copa a París.

Aquest és un dels al·licients que té Nadal de cara a la final. I és que si guanya i aixeca el seu setè títol a París, el manacorí superarà Bjorn Borg en el nombre de Roland Garros aconseguits (el suec en té sis) i es convertiria en el tenista que més títols parisencs ha aixecat. A més, empataria amb Pete Sampras en el nombre de títols aixecats en un únic torneig del Grand Slam (el nord-americà va guanyar set cops Wimbledon). I per si tot això fos poc, amb el triomf aconseguit ahir davant Ferrer Nadal va apuntar-se la seva 51a victòria a Roland Garros, amb què va igualar la marca d'Andre Agassi, a qui demà podria superar.

Djokovic, l'altre finalista

Rafa Nadal s'enfrontarà per primer cop a la final de Roland Garros a Novak Djokovic, que hi va accedir per primera vegada després de superar Federer. En el partit de semifinals el serbi va lluitar per capgirar els dos primers sets contra Federer, ja que el suís es va posar pel davant en el marcador. Això li va fer guanyar confiança i a Federer li va començar a tremolar una mica el pols: va cedir el servei en set ocasions. Djokovic, per la seva banda, va arribar als últims compassos del partit calculant, pensant i aconseguint el triomf en un servei que Federer va estavellar contra la xarxa mentre ell celebrava que havia arribat a la primera final a París.

En el torneig parisenc, els actuals número 1 i 3 del món s'han trobat en tres ocasions sobre la terra batuda (2006, 2007 i 2008), amb triomf sempre per a Rafa Nadal. Demà es viurà el quart cop que els dos s'enfronten aquest any, amb balanç d'1 triomf a 2 favorable a Nadal. El serbi va guanyar la final de l'Open d'Austràlia i Nadal, les de Montecarlo i Roma.

Si el manacorí té al·licients per a la final de demà, Novak Djokovic no es queda enrere. El serbi aspira a guanyar Roland Garros per primer cop en la seva carrera i, a més, si ho aconseguís, sumaria de manera consecutiva -tot i que no en el mateix any natural- els quatre Grand Slams: Wimbledon, Open dels Estats Units, Open d'Austràlia i Roland Garros.

stats