FUTBOL

La Lliga paga els salaris dels jugadors del Reus i obre expedient disciplinari al club

L'entitat s'arrisca a un descens administratiu ordenat pel Tribunal de Disciplina de la Lliga

La Lliga ha decidit assumir les nòmines dels jugadors del Reus Deportiu, que porten tres mesos sense cobrar, per garantir així que podran acabar la temporada amb normalitat i sense adulterar la competició de Segona Divisió. La patronal, però, obrirà un expedient disciplinari a l'entitat roig-i-negre que, en el futur, pot acabar amb un descens administratiu.

Javier Tebas, president de la Lliga, ha confirmat aquest dilluns en un acte a Còrdova que la patronal assumeix les mensualitats pendents i garanteix als jugadors el cobrament fins a l'estiu. "Les nòmines no les pagarà el Reus, les pagarà la Lliga. I, evidentment, això comportarà l'obertura d'un expedient disciplinari al club per una falta molt greu que ja veurem com acaba".

Tebas es refereix al Tribunal de Disciplina de la Lliga, que estudiarà el cas els pròxims mesos. La situació pot acabar amb un descens administratiu de l'entitat catalana, que té un deute d'uns cinc milions d'euros.

Evitar que es desvirtuï la competició

L'objectiu de la Lliga era evitar que els jugadors del Reus poguessin abandonar el club lliurement, fet que hauria perjudicat el club però que també hauria fet que se n'hagués ressentit la Segona Divisió. I és que d'acord amb la normativa de l'Associació de Futbolistes (AFE), quan una entitat deu tres mensualitats a un jugador aquest pot rescindir unilateralment el contracte i quedar lliure per fitxar per qui vulgui. Si hagués passat això, els del Baix Camp haurien acabat la temporada amb els futbolistes del filial, cosa que molt probablement hauria comportat que perdessin la majoria de punts en joc. Aquesta solució ja està inclosa en el conveni col·lectiu de la patronal, encara que només és un pedaç a curt termini fins que s'acabi la temporada.

Els problemes del Reus Deportiu venen de lluny. L'entitat, de la qual Joan Oliver és màxim accionista i president, acumula un deute d'uns cinc milions d'euros. Des de fa unes setmanes, l'empresari ha buscat algun inversor que estigués disposat a assumir el deute de l'entitat. Segons ha pogut saber l'ARA, el Reus ha rebut algunes propostes interessants però al final s'han fet enrere perquè no acceptaven les condicions de Joan Oliver, que exigia mantenir-se en el càrrec de president.