Esports 16/08/2012

Una Lliga pendent de les televisions

Si no hi ha acord abans de demà la primera jornada s'emetrà en funció del contracte de l'equip que sigui local. El Barça i el Madrid semblen destinats a debutar amb les càmeres de Gol Televisión al camp.

Toni Padilla
2 min
Una Lliga pendent  de les televisions

BARCELONA.Poc més de 24 hores abans dels primers partits de Segona, els clubs professionals segueixen sense saber quina televisió emetrà els seus compromisos. Demà es posa en marxa la Segona Divisió amb dos partits a les 19.00 hores (Barça B-Almeria i Mirandés-Osca) i un tercer a les 21.00, el Vila-real - Madrid B. A Segona la qüestió de les televisions no preocupa, ja que els drets dels 22 clubs pertanyen a Mediapro. El grup de Jaume Roures espera a veure si tanca un acord amb Prisa per comunicar com emetrà aquests partits, però aquesta primera jornada es podrà veure per Gol Televisión, Marca TV i, en el cas dels partits amb catalans (Barça B - Almeria i Girona-Sabadell), per Esport3.

A Primera el cas és ben diferent. Malgrat ser festiu, ahir van seguir les reunions entre Mediapro i Prisa. La intenció de Prisa és poder arribar a un acord abans de demà per poder presentar al públic una oferta de subscripció a Canal Plus que inclogui els partits entre el Barça i el Madrid. Mediapro, amb els drets dels blaugranes i madridistes lligats, negocia amb més calma. L'any passat, per exemple, es va arribar a un acord i tant Canal + com Gol Televisión van emetre partits dels dos clubs grans i un clàssic per banda. Aquest estiu l'acord ha estat a punt de tancar-se diversos cops, però sempre s'han trencat les negociacions.

Si no hi ha acord abans de demà, caldrà veure qui emet els partits. Segons la Comissió Nacional de la Competència (CNC) serà la televisió que tingui comprats els drets de l'equip que jugui com a local. Les normes de la LFP, però, demanen que tant l'equip local com el visitant es posin d'acord. Així, la LFP ha acceptat que en espera de l'acord Mediapro-Prisa es faci cas de la CNC per evitar complicacions. Per tant, els partits del Barça i el Madrid, que juguen a casa, es podran veure per Gol Televisión o la televisió a la qual vengui el partit Mediapro. Sempre que els partits es juguin als camps del Barça, Granada, Llevant, Màlaga, Rayo, Depor, Mallorca, Madrid, Valladolid, Sevilla i València l'escenari serà aquest. L'Espanyol, doncs, es veuria dissabte per Gol Televisión.

En canvi, els partits als camps de l'Athletic, Betis, Atlètic de Madrid, Osasuna, Getafe, Celta, Espanyol, Reial Societat i Saragossa es podran veure per Canal+.

stats