ESPANYOL
Esports 11/09/2011

El 'Loco' Bielsa s'enfronta a l'Espanyol en un retorn tan fugaç com ho és el seu record

Natalia Arroyo
2 min
Marcelo Bielsa consulta els seus apunts en un entrenament de l'Athletic Club a San Mamés.

Una de les últimes accions que Marcelo Bielsa va protagonitzar quan va ser entrenador de l'Espanyol va ser una inoportuna relliscada a l'estadi Nuevo Zorrilla a Valladolid el 18 d'octubre del 1998. Ell va caure i també el seu equip. Era la sisena jornada de Lliga i aquell equip entrenat pel tècnic argentí era 18è a la classificació després de tres derrotes, dos empats i només una victòria, contra el Tenerife en el debut a l'estadi de Montjuïc.

Bielsa va ser substituït a finals d'octubre per Miguel Ángel Brindisi després d'una llarga batalla als despatxos amb la directiva de Daniel Sánchez Llibre que va durar més de dos mesos, el doble del temps que feia que el tècnic era al capdavant de l'equip.

Dues interpretacions

L'anunci del fitxatge de Bielsa com a nou entrenador de l'Espanyol es va produir el 8 de juny del 1998. Havia de ser el relleu de José Antonio Camacho a la banqueta periquita, després de diverses campanyes de molt èxit a l'Argentina i Mèxic. Va dirigir el primer entrenament el 6 de juliol en l'estada de pretemporada de l'equip de Sant Cugat.

Abans de començar la lliga, el 17 d'agost, el Loco va rebre una trucada de l'Associació de Futbol Argentina per ser seleccionador de l' albiceleste i substituir Daniel Passarella. Era una oferta impossible de refusar per a Bielsa, que somiava amb dirigir l'equip del seu país i per això va incloure una clàusula al seu contracte amb l'Espanyol que l'alliberava en qualsevol moment si arribava aquesta oferta. El club, que no interpretava així el contracte, en veure's sense entrenador a l'inici del campionat, va obligar Bielsa a conservar el càrrec fins que se li trobés un substitut. L'home escollit va ser Brindisi, que va redreçar el rumb de l'equip per situar-lo setè al final.

Final agredolç

Bielsa va tancar la seva etapa a l'Espanyol amb moltes més hores de despatx i discussions que de terreny de joc. Tot i així, va deixar marca: va reconvertir Iván Helguera de migcampista a central i va posar les bases del joc intens i pressionant que intenta fer ara Pochettino.

stats