Esports 13/08/2012

Londres s'autohomenatja

La cerimònia de clausura dels Jocs de Londres va convertir-se en un gran musical patriòtic amb la música anglesa dels últims 50 anys. Rio 2016 va agafar el testimoni al final de l'espectacle.

Albert Solé
2 min
MÚSICA I UNION JACK 
 Els monuments de Londres, George Michael, i banderes britàniques arreu.

BARCELONAMadness, Blur, George Michael i The Who són tres dels molts grups de música britànics que van rebre el seu bany de masses en la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Londres 2012. L'espectacle amb què es posava punt final a 17 dies d'esport intens i es passava el relleu a Rio de Janeiro, els britànics van fer-se un autohomenatge en tota regla. Començant amb la hissada de la bandera de la Union Jack amb el God save de Queen a ple pulmó davant un príncep Enric impertèrrit. La interpretació de Winston Churchill recitant Shakespeare des de dalt d'un Big Ben en miniatura va donar pas a la primera part musical, en què van destacar els Madness i els Pet Shop Boys. Però també la secció de vent de l'orquestra de la guàrdia reial britànica interpretant el Parklife de Blur. De fet, tota la cerimònia va ser un gran musical anglès de principi a fi. Els organitzadors van voler fer una oda a la cultura musical britànica dels últims 50 anys, que ha influït la música d'arreu del món.

Sobre un escenari que simbolitzava la bandera britànica, i amb els esportistes de tots els països -que van aparèixer inusualment per les boques de l'estadi, entre el públic- repartits entre les passarel·les de les ratlles de la bandera, van anar desfilant alguns dels mites de la música local com George Michael i Annie Lennox, i altres, com The Who, van ser interpretats per conjunts més moderns, com els Kaiser Chiefs.

El record a John Lennon tampoc va faltar a la festa, i el seu Imagine interpretat per un cor de nens va posar la pell de gallina a tot l'estadi. I després de totes les actuacions musicals, més pròpies d'un festival d'estiu, va arribar el moment emocionant del relleu amb els responsables de Rio de Janeiro, que van rebre la flama que estarà encesa durant aquesta olimpíada -període de quatre anys entre Jocs i Jocs- fins al 5 d'agost del 2016.

stats