BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 27/01/2011

Lorbek torna a Ljubljana, on jugarà contra el seu germà

Dels tres germans que són a can Lorbek, tots tres es guanyen la vida amb el bàsquet. Erazem torna amb el Regal Barça a Ljubljana, on jugarà a uns metres de la casa on es va criar i amb el seu germà de rival.

àlex Gozalbo
2 min
Klemen Lorbek celebra des de la banqueta una acció dels seus companys d'equip.

BarcelonaRadovan Lorbek és l'actual president de la Lliga Adriàtica i tota una institució a Ljubljana (Eslovènia), on primer va fer carrera com a jugador i després com a entrenador, observador i mànager general. Quan va tenir fills els va inculcar les seves dues grans passions; el bàsquet i la música. Avui en dia tots tres (Erazem, Domen i Klemen) es guanyen la vida amb una pilota a les mans, mentre aprofiten el temps lliure per tocar el piano.

Dos d'ells es veuran les cares aquest vespre (20.45 hores, Canal 33) a sobre d'una pista de bàsquet. Klemen és un dels escortes de l'Union Olimpija, mentre que Erazem és l'aler pivot d'un Regal Barça que busca una fita de la qual ningú no pot presumir aquesta temporada: guanyar a l'Stozice Arena.

De fet, el partit es jugarà a pocs metres de la casa on es van criar els germans Lorbek. "El pavelló està molt a prop de casa meva i la veritat és que serà molt emocionant tornar a jugar a Ljubljana. Hi conec molta gent i és on vaig començar a jugar a bàsquet", diu Erazem.

Gairebé 13.000 fans

Cinc dels equips més potents de l'Eurolliga han jugat aquesta temporada a l'Stozice Arena, un nou recinte inaugurat l'estiu passat que aquest vespre reunirà 13.000 espectadors. Cap va aconseguir la victòria, tot i que Efes Pilsen i Panathinaikos van forçar la pròrroga.

El Power Electrònics València ha estat un dels equips que més a prop ha estat de guanyar a Ljubljana aquesta temporada. L'entrenador d'aquell partit va ser Chechu Mulero, ja que el club acabava de fitxar un Svetislav Pesic que va seguir el partit des de la graderia.

El tècnic, que ara ha tornat a la seva funció d'entrenador ajudant, ho recorda així: "El pavelló impressiona i els aficionats són la gran joia que té l'Union Olimpija. Va ser un partit igualat, però en la recta final vam perdre algunes pilotes claus".

La pressió que el públic genera des de la graderia és una de les claus per explicar la bona trajectòria de l'Union Olimpija aquesta temporada. "Hi haurà més de 12.000 persones. L'ambient serà increïble i espero que sigui una festa per a tots els aficionats del bàsquet eslovè", explica Erazem Lorbek.

Jaka Lakovik, l'altre jugador del Regal Barça que també va néixer a Ljubljana, reconeix: "Serà un infern. Crec que juntament amb el pavelló del Partizan, és el que genera una atmosfera més bona. A més, a Eslovènia no es parla de res que no sigui bàsquet", explica mentre mira un pavelló en el qual l'equip blaugrana ja es va exercitar ahir a la nit.

stats