Esports 26/08/2012

Lorenzo i Pedrosa lluiten pel Mundial més igualat

Nuria García

BARCELONAD'ençà que la categoria reina del Mundial de motociclisme es diu MotoGP (des del 2002, ara fa una dècada), mai cap Campionat havia estat tan igualat com l'actual. Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa, els dos primers classificats -i, després de la lesió de Casey Stoner, els dos únics pilots que lluitaran pel Mundial-, estan separats ara per ara per només 18 punts, quan s'han disputat 11 curses.

La diferència entre els dos pilots és la més petita entre el primer i el segon classificat dels Campionats del Món de l'última dècada en la categoria reina. I és que els Mundials de MotoGP dels últims 10 anys han estat marcats -alguns- per les àmplies diferències entre el primer i la resta. Només cal mirar una mica enrere i recordar els 68 punts que l'actual líder -Lorenzo- treia al segon classificat, també Dani Pedrosa, ara fa dos anys a aquestes altures del Campionat: 68, és a dir, 50 més que en l'actualitat. O els 132 punts d'avantatge que teniaIl Dottore, Valentino Rossi, respecte al segon, Max Biaggi, l'any 2005, amb onze curses disputades.

Donant un cop d'ull a la història, l'últim Mundial tan igualat va ser el del 1998, que va guanyar l'australià Mick Doohan. Quan s'havien disputat onze curses d'aquella temporada, Max Biaggi era el líder, amb 189 punts, seguit de Mick Doohan (185) i Àlex Crivillé (182). Al final aquella temporada, de 14 curses, Doohan va guanyar per 52 punts de diferència.

Aquest any Lorenzo acumula cinc victòries, mentre que Pedrosa només n'ha sumat dues. La regularitat del pilot de Castellar del Vallès -és l'únic de la graella que ha puntuat en totes les curses de l'any- el porta a estar lluitant amb Lorenzo pel Campionat. Tots dos han pujat al podi en deu ocasions, si bé quan no van pujar al podi Pedrosa va acabar quart (a Le Mans) i Lorenzo no va acabar la cursa, a Assen.

La millor parella de MotoGP

Després de la victòria de Dani Pedrosa i el segon lloc de Jorge Lorenzo a Indianapolis, formen la parella que més cops ha coincidit en un podi en aquestes posicions d'ençà que es va inaugurar l'era de MotoGP. El mallorquí i el català han ocupat plegats la primera i la segona posició en una cursa en 18 ocasions. Precisament les mateixes vegades van coincidir en les dues primeres posicions del podi Valentino Rossi i Max Biaggi.