MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 04/04/2011

Lorenzo, el gran beneficiat d'una cursa d'obstacles

Nuria García
2 min
Lorenzo, el gran beneficiat d'una cursa d'obstacles

Ja se sap que les curses en mullat porten sorpreses, sovint espectaculars. Ahir a Jerez, la pluja no va deixar indiferents els espectadors. I és que en la segona cursa del Mundial de MotoGP va passar de tot i va acabar amb el mallorquí Jorge Lorenzo a dalt del podi i líder del Mundial. Fa tot just un mes, a la pretemporada, tothom pensava que les Honda arrasarien, i ara l'actual campió, sobre una Yamaha, encapçala la classificació, davant de Dani Pedrosa, que ahir va fer una gran cursa i va acabar segon, i que avui es tornarà a operar de l'espatlla.

Lorenzo va sortir victoriós d'una cursa caòtica. Stoner va sortir des de la pole i va intentar allunyar-se del mallorquí, però aviat es va veure sorprès per Simoncelli, que va marcar un ritme excel·lent abans de caure. Però llavors va aparèixer Rossi i va donar un cop d'efecte a la cursa. L'italià, que semblava el Valentino de les grans ocasions, va començar a remuntar posicions i va posar-se darrere de Stoner. Just quan el va intentar avançar, la moto li va relliscar i va fer caure l'australià. Maniobra polèmica i arriscada de l'italià, que va poder continuar, en part perquè els marshalls el van ajudar a tornar a la pista, mentre Stoner s'ho feia tot sol i es quedava a la grava. Tot va acabar (a Jerez, la lluita està servida) amb Stoner fent botifarra als comissaris i aplaudint sarcàsticament Rossi -que va ser cinquè- quan va tornar a passar pel revolt on va caure i amb un intercanvi irònic de paraules entre els dos pilots. Amb Stoner i Simoncelli fora, i amb un Pedrosa patint i conservador, Lorenzo va tenir via lliure.

Márquez també cau

A Moto2, Marc Márquez tampoc va poder acabar la seva segona cursa. Però aquest cop, no van ser les ganes de pujar al podi i de fer una bona cursa el que el va fer caure. Jules Cluzel, que anava darrere d'ell, va frenar al límit i va picar amb Márquez, i tots dos van rodolar per terra. La cursa de Moto2 la va guanyar Andrea Iannone, el pilot que va gestionar millor els revolts del traçat andalús sota la pluja i un dels que van evitar les caigudes. A la categoria petita, Nico Terol va tornar a demostrar per què és un ferm candidat a lluitar pel títol, l'últim de 125 cc, imposant-se davant Folger i Zarco.

stats