LLIGA DE CAMPIONS
Esports 02/05/2011

El Madrid vol que mig Barça sigui sancionat I no jugui demà

El comitè de disciplina de la UEFA es reuneix avui per estudiar la demanda del Madrid contra sis o set jugadors del Barça. L'objectiu blanc és que el màxim de jugadors blaugranes no juguin demà.

Albert Solé / Toni Padilla
4 min
Busquets, acusat Al migcampista l'acusen de fingir una agressió i d'insults racistes al brasiler Marcelo.

BARCELONA.Dissabte al final del partit a Anoeta Sandro Rosell va parlar per a diferents televisions per llançar un missatge: "Entre tots no hem de caure en les provocacions que vinguin de Madrid". En aquell moment tothom va pensar que es referia a tot el que havia passat els dies abans. Però llavors el president del Barça ja sabia la notícia que va filtrar-se ahir a última hora de la tarda perquè divendres va rebre un escrit de la UEFA que l'explicava. El Reial Madrid ha demanat que la UEFA sancioni entre sis i set jugadors -dijous només es parlava de Pedro, Sergio Busquets i Dani Alves- per "conducta antiesportiva", entre els quals hi podria haver fins i tot Leo Messi, i afirma que tot el teatre dels jugadors del Barça formava part d'un pla traçat per Pep Guardiola, tot i que per al tècnic del Barça no demanen cap sanció.

Més enllà que la UEFA faci cas o no d'aquestes denúncies, el simple fet que el club que presideix Florentino Pérez hagi fet aquest pas no deixa d'embrutar encara més la prèvia de l'últim dels quatre clàssics seguits, que serà molt més calent del que es podria esperar. La crida al seny de Sandro Rosell de dissabte s'entén avui més que mai.

El comitè avança la reunió

La setmana passada, quan els dos clubs van creuar denúncies a la UEFA, sabien que el Comitè de Control i Disciplina es reuniria el divendres 6 de maig, però el Madrid ha demanat que hi hagi una trobada d'urgència extraordinària avui mateix per resoldre les seves peticions de sancions perquè ja siguin aplicables per al partit de demà, el de tornada de les semifinals al Camp Nou, i el Barça jugui minvat de forces.

Segons informava ahir a darrera hora la cadena Cope, però, la UEFA hauria acceptat estudiar aquestes queixes però no sancionaria ningú fins a la reunió del proper divendres. És a dir, si es confirma que el Comitè del màxim organisme europeu no vol sancionar ningú, el Madrid no aconseguirà el seu objectiu. Però encara que fos així, el Barça podria ser perjudicat si alguna demanda prospera i els jugadors citats no poden jugar la final de Wembley, en cas que el Barça hi arribi.

Malgrat que José Mourinho afirmava la darrera setmana que el seu equip ja estava eliminat, el Madrid vol remuntar l'eliminatòria i el pla que han traçat per intentar remuntar passa per tombar futbolistes del Barça als despatxos. Només que siguin sancionats Alves i Busquets, ja seria un èxit per als blancs.

La UEFA, doncs, ha acceptat la petició del Madrid i avui es trobaran al migdia els deu experts en dret esportiu de diferents nacionalitats que formen aquest Comitè de Control, entre els quals hi ha un advocat espanyol, Emilio García, que s'haurà d'abstenir d'entrar a la reunió. En canvi, la denúncia del Barça sobre les declaracions del tècnic portuguès José Mourinho no es tractarà fins divendres, tal com estava previst. De fet, la resta d'expedients que havia obert la mateixa UEFA d'ofici per les expulsions de Pepe, Pinto i Mourinho, i per la invasió de camp i el llançament d'objectes, tots, es tractaran també divendres i no avui.

El que no acaba de quedar clar és quins són els jugadors concrets que el Madrid demana que la UEFA sancioni. Segons explicava ahir Catalunya Ràdio, els jugadors serien sis: Busquets, Alves i Pedro, per a qui el Madrid demana dos partits de sanció, a més de Keita, Valdés i Mascherano, per a qui només en demana un. D'altra banda, segons informava RAC 1, els jugadors podrien arribar a ser vuit: Mascherano, Pedro, Alves, Busquets, Piqué, Messi, Pinto i Keita. Els motius en què el Madrid es basa per demanar a la UEFA que sancioni aquests jugadors són tots força sui generis, i tots es resumeixen en el mateix: "conducta antiesportiva".

El club blanc va enviar l'informe a la UEFA junt amb un vídeo amb totes les jugades que denuncia. Catalunya Ràdio explicava ahir que havia tingut accés a l'informe del Madrid, i comentava que el format del document era molt semblant al del famós paper que José Mourinho va ensenyar en una roda de premsa. Va ser després del Reial Madrid-Sevilla de la primera volta, en què tot i guanyar 1-0, segons el Madrid, l'àrbitre Clos Gómez havia comès 13 errors concrets que havien perjudicat el Madrid, i el paper els explicava de manera cronològica. És a dir, que el Madrid té una persona o persones que fan informes de tots els partits i llistes dels errors arbitrals.

El Barça va rebre l'escrit de la UEFA que l'informava de la petició del Madrid divendres i ahir ja havia enviat les seves al·legacions.

A més, l'informe taca el prestigi de Pep Guardiola, de qui és diu obertament que incita els seus jugadors a fer teatre. Només Marca TV va afirmar que també es demanaria una sanció per al tècnic de Santpedor.

El Madrid també va posar pressió a l'àrbitre del partit, De Bleeckere, amb un vídeo penjat ahir a la seva web a mitjanit en què recordava com Busquets, "un rei del teatre", el va enganyar durant el Barça-Inter de la temporada passada. L'equip madridista, doncs, ha decidit atacar als despatxos i collar l'àrbitre. Tot s'hi val.

stats